Plant frø til dyrkning året rundt

Tre mænd poserer ved Van nature Jami drivhuset belyst med Philips belysning

Van Nature/Jami VOF

Holland

Van Nature, en erfaren avlerforening, ønskede at imødekomme kundernes store efterspørgsel på tomater om vinteren. Dets leverandør, Jami VOF, drives af tre iværksættere, som altid er på udkig efter innovative måder at forbedre væksten på. Kunne lys give begge grupper løsningen?

 Farverigt Philips belysningsarmatur oplyste drivhuset
Philips LED-moduler passer perfekt ind i vores mål om at forbedre udbyttet og gøre forretningsdriften mere bæredygtig.

– Michel Zwinkels, Telersvereniging Van Nature/Jami VOF

 Farverigt Philps belysningsarmatur oplyste drivhuset

Kundens krav

Jami VOF ledte efter måder at udvide produktionen på, både ved at udvide dets dyrkede areal inden for eller uden for de hollandske grænser eller ved at øge produktionen på det eksisterende dyrkede areal på 60.000 m2. Iværksætterne brugte endnu ikke ekstra belysning her. Så der var mulighed for at opnå fordele.

Den helt rigtige belysning

Det ville kræve en intelligent løsning at øge produktionen. I den længere vintersæson havde Jami brug for at kunne styre lysniveauet og temperaturen i det 60.000 m2 store drivhus. LED gør det muligt at opnå dette på grund af dens fleksible styring og lysabsorptionshastighed, som er 1,46 gange mere effektiv end traditionel HID-belysning.

Efter at have rådført sig med Philips gennemførte Van Nature og Jami forsøg i sidstnævntes Improvement Center. De fandt ud af, at en hybridløsning af GreenPower LED-moduler og traditionelle HID-armaturer kunne give det lys, der er nødvendigt for optimal vækst, og opretholde de nødvendige varmeniveauer i vintermånederne.

Det blev en stor succes, og ved at arbejde sammen fandt holdene den perfekte opskrift på drivhusbelysning. Derudover er gasforbruget i drivhuset blevet reduceret, og hybridsystemets lave energiforbrug understøtter miljømål, samtidig med at omkostningerne reduceres.

Hybridsystemet øger produktionen og giver også en mere ensartet produktion. Og det betyder, at produktionen er til den lavest mulige pris pr. produktenhed.

Philips GreenPower LED-mellembelysningsmodul

Philips GreenPower LED-mellembelysningsmodul

Mellembelysningsmodulet er et tovejs belysningsmodul til mellembelysning mellem høje planter, f.eks. tomater.

Skabe et optimeret vækstmiljø

Skabe et optimeret vækstmiljø

Teamet

Avlerforening Van Nature/Jami VOF

Avler

Lights Interaction Agro b.v.

Philips Horti LED partner

Relaterede cases

Kontakt os

Kontakt en certificeret partner

Philips produkter sælges gennem et globalt netværk af certificerede partnere. Find en forhandler i din region for at modtage flere oplysninger om Philips LED-vækstbelysning.

Kontakt Philips

Hvilken LED-vækstbelysning passer til dit behov? Vi står klar til at hjælpe. Benyt vores formular til at indsende din anmodning.

Bliv en del af vores team

Er du interesseret i at udvide din horisont og blive en del af vores team? Tag et kig på vores karriereside for mere information.

Interesseret?

Lær mere om LED-vækstbelysning ved at læse vores seneste artikler og casestudier.