Sådan udarbejdes en opskrift til dyrkning i indendørs landbrug

GrowWise – intro

Philips GrowWise Center,

Eindhoven, Holland

Forbrugerne er mere fødevarebevidste og efterspørger lokalt dyrket mad fra pålidelige kilder. Samtidig skal forsyningskæden leve op til stadigt skrappere produktions- og hygiejneregler, som gør det svært at levere friske og ensartede kvalitetsgrøntsager året rundt.

GrowWise – citat
Hos GrowWise ser vi ikke kun på lyset for at træffe beslutninger om den optimale business case på et oplyst grundlag.
– Jarno Mooren, plantespecialist i indendørs landbrug hos Signify
GrowWise – kundens krav

Kundens krav

Hos Philips GrowWise Center fokuserer vi på at gøre indendørs landbrug til en succes. Vi sigter mod at udvikle ikke kun optimale lysopskrifter til bladgrønt, urter og bløde frugter, men også at udvikle komplette dyrkningsopskrifter. Disse dyrkningsopskrifter inkluderer faktorer, der er meget bredere end kun belysning, såsom f.eks. kunstvanding og klima. Vi tilstræber at tilbyde grundige kvantitative og kvalitative dyrkningsresultater og sætte dem op mod et optimalt forretningspotentiale.

Den helt rigtige belysning

Resultaterne fra vores første forskningseksperimenter på GrowWise Center er meget lovende. For eksempel har et forsøg med en række forskellige salater inden for seks uger produceret salathoveder på hver 200 gram med et samlet udbytte på mere end 100 kg/m2 om året. En anden salatsort udviste også fremragende rødfarvning efter en specifik lysbehandling i slutfasen af dyrkningen. Justering af dyrkningsparametrene resulterede i salat med lavere koncentrationer af nitrat.

Ved at anvende forskellige dyrkningsopskrifter er det muligt at påvirke udbytte, plantemorfologi, næringsindhold, blomstring, rodudvikling og spiring. Gennem årene har vi også lært, hvordan man forbedrer smag, mineraler og vitaminniveauer, og hvordan man øger farven. I indendørs landbrug kan du dyrke ensartede afgrøder af høj kvalitet, der er fri for skadedyr og pesticider. Afgrøder kan dyrkes lokalt, hvilket resulterer i et friskere, mere velsmagende produkt, der kan opnå en høj pris.

Vi arbejder tæt sammen med vores kunder og ser på alle aspekter af deres business case. Uanset hvad en avlers behov er, kan vi oversætte det til en dedikeret dyrkningsopskrift. For at opnå dette ser vores team af plantespecialister, anvendelsesteknikere og key account managers sammen med vores gartneripartnere på de vigtigste designaspekter for at komme frem til en landbrugsopsætning, der kan fungere i årevis og generere et sundt overskud.

Philips GreenPower Led-produktionsmodul

Philips GreenPower Led-produktionsmodul

Forskningsmodulet er specielt designet til at forske i belysning, lyset kan justeres manuelt.

Relaterede cases

Kontakt os

Kontakt en certificeret partner

Philips produkter sælges gennem et globalt netværk af certificerede partnere. Find en forhandler i din region for at modtage flere oplysninger om Philips LED-vækstbelysning.

Kontakt Philips

Hvilken LED-vækstbelysning passer til dit behov? Vi står klar til at hjælpe. Benyt vores formular til at indsende din anmodning.

Bliv en del af vores team

Er du interesseret i at udvide din horisont og blive en del af vores team? Tag et kig på vores karriereside for mere information.

Interesseret?

Lær mere om LED-vækstbelysning ved at læse vores seneste artikler og casestudier.