Bekæmpelse af bakterier med UV-C-belysningsdesinfektion

Vi har lært meget siden pandemiens begyndelse. Over hele kloden kører der vaccinationsprogrammer, og der bliver truffet foranstaltninger til at beskytte folk mod konsekvenserne af virussen. Men vi har også indset, at nogle metoder er mere effektive end andre til at forhindre spredning af sygdom.

Der er en voksende konsensus om, at den primære vej for COVID-19-infektion er luftbåren. Det gør forbedring af indendørs luftkvalitet og ventilation til en af de mest effektive måder at reducere risikoen for at komme i kontakt med skadelige patogener på. Antallet af luftskift i timen (ACH) afgør, om indendørsluften er tilstrækkeligt filtreret med ren luft.

Forbedring af luftkvaliteten

Grundlæggende luftventilation kræver op til 6 ACH for at give frisk luft, kontrollere fugtighed og reducere niveauer af lugt og CO2. Men hvert luftskift vil kun reducere niveauet af patogener med 63 %. Så det er ikke helt så simpelt som at åbne et vindue, hvilket ved 1-2 ACH ikke vil eliminere patogener, men helt sikkert vil påvirke den personlige komfort. Det er en anerkendt strategi for luftdesinfektion at øge ventilationen markant til 15-20 ACH for at reducere patogener til et niveau, der mindsker risikoen. En af de bedste måder at opnå dette på er ved at introducere UV-C-luftventilation og indeklimaløsninger, som Philips UV-C-armaturer, der skaber de nødvendige niveauer for luft- og overfladedesinfektion. Faktisk viste vores luftbårne test med UV-C-desinfektion til øvre luftlag, at 99,99 % af SARS-CoV-2-virussen blev gjort uskadelig på kun 10 minutter1 – svarende til 50 ACH.

Hvordan fungerer desinfektion i øvre luftlag?

Infografik om UV-C-desinfektion i øvre luftlag

Udforsk styrken ved UV-C-teknologi

Fodboldscore mod COVID-19: UV-C inden for sport

UV-C-belysning har vist sig at være afgørende i den igangværende kamp for at holde klubber i gang og armaturer kørende, hvilket hjælper med at beskytte medarbejdere og spillere i disse usikre tider.

UV-C: en fremtid hinsides COVID-19

Oplev UV-C-belysnings ekstraordinære evne til at desinficere luft, overflader, genstande og vand for at give en sikrere fremtid efter COVID-19.

Beskyttelse af rugbys største aktiver: fansene og spillerne

Hjemme hos Harlequins viser UV-C-desinfektion vejen til en renere fremtid for stadionsport.

UV-C-desinfektion: hvad du behøver at vide

Det er bevist, at UV-C effektivt neutraliserer mikroorganismer, herunder bakterier, skimmelsvampe og vira, inklusive den virus, der forårsager COVID-19.

Hvordan fungerer UV-lysdesinfektion?

Ultraviolet stråling har nok energi til at nedbryde de kemiske bindinger mellem elektroner og atomer. Derfor kan det være skadeligt for øjne og hud (solskoldning), men er derfor også gavnligt til at desinficere overflader og rense luften.

UV-C-desinfektion bruger lys til at nedbryde de kemiske forbindelser i en mikroorganisme som bakterier, sporer og vira, så de ikke kan formere sig. Gennem årene er mange hundrede bakterier blevet testet, og alle reagerer på UV-C-desinfektion3 – herunder forskellige coronavirus. I laboratorietests reducerede Signifys UV-C-lyskilder SARS-CoV-2-virussmitte på en overflade til under påviselige niveauer på helt ned til 9 sekunder1. En klar grund til, at UV-C-lys bør spille en nøglerolle i din COVID-19-beskyttelsesstrategi.

Fordele ved UV-C-desinfektionsteknologi

Pålidelig

UV-C-teknologi har været brugt i over 40 år1

Effektiv

Alle vira og bakterier, der er testet til dato, reagerer på UV-C-desinfektion2

Hurtig

Desinficerer overflader og genstande på få minutter

Alsidig

Kan bruges til mange anvendelser såsom kontorer, skoler, butikker og offentlig transport

Række af Philips UV-C lamper, armaturer, enheder, kontrolsystemer og services

UV-C-lysdesinfektion

I mere end 40 år2har UV-C-stråling har været en anerkendt måde at desinficere luft, overflader og vand på. Ultraviolet er en type elektromagnetisk (EM) stråling, der får baggrundsbelyste plakater til at lyse og er ansvarlig for sommerens solbrændthed. På EM-spektret falder det mellem synligt lys og røntgenstråler og er usynligt for det menneskelige øjne.

Den bæredygtige måde at desinficere på

Da UV-C-desinfektion er en fysisk, snarere end kemisk proces, er der ingen grund til at håndtere, transportere eller opbevare giftige, farlige eller ætsende kemikalier – og der er ingen kemikalierester. Det er en enkel, bæredygtig og sikkerhedsbevidst løsning, der stærkt anbefales som en del af en omfattende desinfektionsstrategi, herunder desinficering af hænder, overflader og genstande med flydende desinfektionsmidler.

UV-C-belysning: anvendelsesområder

Vi tilbyder et komplet udvalg af UV-lamper, armaturer, kamre og styresystemer, der er velegnede til brug i luft-, overflade-, genstande- og vanddesinfektion; både til private og professionelle anvendelser.

UV-C overfladedesinfektion

UV-C-genstandsdesinfektion

UV-lyskilder til vandrensning

Find din nærmeste distributør, partner eller installatør, der specialiserer sig i Philips UV-C desinfektionsbelysning

Downloads

Informationsikon

Besøg vores Signify Lighting Academy her for at finde alle relevante uddannelsesressourcer og kurser!

Bemærk

UV-C belysning udgør minimal risiko, når det bruges rigtigt. Direkte eksponering for UV-C er farlig. Belysningen skal altid installeres med passende afskærmninger og sikkerhedsforanstaltninger (såsom tilstedeværelse af detektionssensorer eller timere) for at undgå lysskader og alvorlig beskadigelse af øjne og hud. De UV-C desinfektionsarmaturer, vi leverer uden sådanne sikkerhedsafskærmninger, er kun beregnet til at blive brugt som komponenter i desinfektionssystemer, der indeholder eventuelle sikkerhedsforanstaltninger, der er angivet, men ikke begrænset til dem, der er specificeret i monteringsinstruktioner og brugsanvisninger.

Philips UV-C desinfektionsarmaturer må kun sælges af Signify eller via kvalificerede partnere og installeres af kvalificerede fagfolk i overensstemmelse med vores stringente sikkerhedsmæssige og juridiske krav.

Ingen af vores UV-C-lamper er certificeret eller godkendt som medicinsk udstyr på nogen markeder i verden og bør ikke bruges som sådan. De bør aldrig bruges i applikationer eller til aktiviteter, der kan forårsage og/eller føre til dødsfald, personskade og/eller skade på miljøet. Planter og/eller materialer, der udsættes for højere doser af UV-C, kan blive beskadiget og/eller misfarvet.

  1. EPA-rapport, "Building Retrofits for Increased Protection Against Airborne Chemical and Biological Releases" s. 56
  2. Fluence (UV Dose) Required to Achieve Incremental Log Inactivation of Bacteria, Protozoa, Viruses and Algae. Revideret, opdateret og udvidet af Adel Haji Malayeri, Madjid Mohseni, Bill Cairns og James R. Bolton. Med tidligere bidrag fra Gabriel Chevrefils (2006) og Eric Caron (2006) med fagfællebedømmelse af Benoit Barbeau, Harold Wright (1999) og Karl G. Linden.
  3. Nadia Storm et al, Rapid and complete inactivation of SARS-CoV-2 by ultraviolet-C irradiation, 2020. Rapport er tilgængelig på https://www.nature.com/articles/s41598-020-79600-8 . UV-C-strålingen anvendt i denne undersøgelse var 0,849 mW/cm2.
  4. Ifølge resultater fra en laboratorietest udført af Innovative Bioanalysis, der er et CAP-, CLIA-, AABB-certificeret sikkerhedsreferencelaboratorium, i et rum med tilstrækkelig luftcirkulation. Få flere oplysninger i Innovative Bioanalysis-rapporten, der kan downloades via dette link.