Bedre kvalitet og ensartethed

Erno Laukkarinen

Nurmitarhat Oy

Lepsämä, Finland

Dette projekt viser bare, hvad man kan opnå, når man bygger videre på det, man ved, og tør prøve noget nyt. 

Basil Nurmitarhat Oy
Den første LED-belysningsløsning var så rentabel, at vi også besluttede at installere den i vores nye drivhus.
– Erno Laukkarinen, Ejer Nurmitarhat Oy
Nurmitarhat Oy

Kundens krav

Nurmitarhat Oy leverer salat og 20 varianter af urter såsom basilikum, dild, koriander og timian til de største detailkæder i Finland. Deres største udfordring var at forbedre kvaliteten af deres salat og urter under vækstfasen ved at forhindre dem i at strække sig for meget. De ønskede også at få mere ensartede blade på planterne, øge produktionen og mindske energiforbruget.

Den helt rigtige belysning

I stedet for at smide HPS-teknologien fuldstændig ud arbejdede Laukkarinen sammen med Philips LED Horti Partner Schetelig om at implementere en ny kombination af 80 µmol/m²/s HPS-topbelysning og 80 µmol/m²/s LED-topbelysning til et samlet lysniveau på 160 µmol/m²/s. Philips' anvendelsesteknikere lavede en lysplan for at påføre urterne det mest ensartede niveau af mikromol som muligt.

Efter at have brugt det hybride belysningssystem (LED + HPS) i et år kunne Erno se, at kvaliteten og ensartetheden af afgrøderne året igennem var meget bedre. Virksomheden producerer større udbytter af afgrøder af bedre kvalitet på den samme mængde plads, samtidig med at energiforbruget for hver afgrøde på samme tid blev reduceret. 

LED'er har givet Erno mulighed for at forkorte vækstcyklussen for basilikum med fire dage, så de kan lave flere vækstcyklusser på et år. Kort sagt gav det fantastiske resultater at kombinere det bedste fra LED og HPS.

Philips GreenPower LED-topbelysning

Philips GreenPower LED-topbelysning

Philips introducerede en LED-baseret topbelysningsløsning til drivhusavlere, der er nem at installere og uden behov for vandkølingssystemer.

En vinderkombination

En vinderkombination

Fakta

Segment

Grøntsager

Afgrøde

Salat og 20 urtesorter

Sted

Lepsämä, Finland

Løsning

Philips GreenPower LED-topbelysning

Resultater

Bedre kvalitet og ensartethed

Større udbytte 

Kortere vækstcyklusser 

Lavere energiforbrug

Relaterede cases

Kontakt os

Kontakt en certificeret partner

Philips produkter sælges gennem et globalt netværk af certificerede partnere. Find en forhandler i din region for at modtage flere oplysninger om Philips LED-vækstbelysning.

Kontakt Philips

Hvilken LED-vækstbelysning passer til dit behov? Vi står klar til at hjælpe. Benyt vores formular til at indsende din anmodning.

Bliv en del af vores team

Er du interesseret i at udvide din horisont og blive en del af vores team? Tag et kig på vores karriereside for mere information.

Interesseret?

Lær mere om LED-vækstbelysning ved at læse vores seneste artikler og casestudier.