Støtte til den globale miljøindsats

Boschs kontorer oplyst af Philips

Bosch, Tyskland

Se, hvordan Bosch bruger kontorbelysning til at skabe et produktivt arbejdsmiljø og spare energi.

Som førende inden for innovation på flere områder sætter vi høje standarder, også når det kommer til tredjepartsprodukter. Derfor har vi valgt de nye CoreLine LED-armaturer, som opfylder vores præcise standarder for lyskvalitet og omkostningseffektivitet.
– Günter Obwieser, leder af ejendomsafdelingen på Robert Bosch GmbH's fabrik i München
Åbent kontorrum hos Bosch i Tyskland, oplyst med belysning fra Philips

Kundens krav

Bosch er med til at forme historien. I 125 år har dens navn været synonymt med fremtidssikrede opfindelser og fremtidens teknologi. I dag er den forpligtet til at støtte miljøet og samfundet i sit arbejde. Som en del af sine renoveringer i München-fabrikkens kontorer søgte den en global belysningsløsning.

Den helt rigtige belysning

Bosch havde brug for at få meget ud af sin kontorbelysning. Det nye system skal integreres med rumarkitekturen og opnå betydelige energi- og vedligeholdelsesbesparelser til lave investeringsomkostninger. Det var afgørende, at belysningen var let at kontrollere og give høj komfort for medarbejderne.

Vi gennemførte et pilotprojekt for at vise styrkerne ved LED. Coreline forsænkede LED-armaturer blev installeret, hvilket giver et behageligt lys til 240 m2 kontorlokaler og private rum. Lysene, der passer godt ind i bygningsarkitekturen, leverer også blændfri belysning, der hjælper medarbejderne med at koncentrere sig.

Belysningen styres ved hjælp af OccuSwitch DALI multisensorer. Sensorerne tænder og dæmper automatisk lyset i det åbne kontorlandskab afhængigt af belægning og tilgængeligt dagslys. Dette skaber yderligere energibesparelser, da lyset kun tændes, når og hvor det er påkrævet. Intelligente løsninger, varig effekt.

De nye kontorbelysningsanlæg har reduceret elforbruget med 52 %. Med optimal udnyttelse af dagslys- og opholdsfunktionerne opnås energibesparelser på op til 72 %. Efter fem år vil omkostningsbesparelserne overstige € 15.000 eller € 126 om måneden, og den årlige CO2-udledning vil være reduceret med mindst 8 tons.

Hjælper kollegerne med at holde fokus

Hjælper kollegerne med at holde fokus

Teamet

Robert Bosch GmbH, Gasoline Systems

Kunde

Günter Obwieser, Robert Bosch GmbH

Ejendomsafdeling

Martin Stark, Dirk Seifert

Signify

Relaterede cases