Forudsigelig Campari-produktion året rundt

Gourmet Mokai

Nordøen, New Zealand

Gourmet Mokai, en newzealandsk producent af tomater og paprika, holder et skarpt øje med, hvad kunderne ønsker. Virksomheden er en del af New Zealand Gourmet, som sælger premium frugter og grøntsager til lokale markeder i Australien og Sydøstasien.

Philips GreenPower LED-mellembelysning
Vi var imponerede over Philips' støtte til, hvordan man bruger og får det bedste ud af disse lys.

– Roelf Schreuder, Production Director Protected crops hos New Zealand Gourmet

Drivhus – Gourmet Mokai

Kundens krav

I sommermånederne havde Gourmet Mokai kun få problemer med at imødekomme kundernes efterspørgsel efter deres populære Campari-tomater. Selvom virksomheden kunne producere nogle tomater ved hjælp af naturligt lys om vinteren, var den ikke i stand til at følge med, da kundernes efterspørgsel steg. Kunstig belysning syntes at være den oplagte vej frem, men Gourmet Mokai ville sikre sig, at den kunne levere de samme – og endda forbedrede – afgrøder med et nyt belysningssystem. Samtidig ønskede virksomheden at reducere sine driftsomkostninger og få mere kontrol over det dyrkningsklimaet, selv ved brug af kunstigt lys.

Den helt rigtige belysning

På grund af de komplekse behov søgte Gourmet Mokai en belysningsleverandør med stor erfaring. "Vi så Philips som den vigtigste virksomhed, der installerer LED-systemer", siger Roelf Schreuder. "Vi så, hvor godt de havde gjort det på projekter i Europa. Det var tydeligt, at de havde den største viden og de mest avancerede teknikker." Virksomheden leverede Gourmet Mokai LED-lysopskrifter, der ville gøre det muligt for dem at opnå et optimalt spektrum for dets plantedyrkning og afgrødestyring.

Selvom Gourmet Mokai kun har haft lysene på plads i et par måneder, er Schreuder optimistisk. "Vi forventer at forbedre forudsigeligheden af vores Campari-tomater om vinteren", siger han. "Vi vil have et mere stabilt udbud i løbet af året, hvilket vil forbedre vores forhold til køberne."

Schreuder: "Belysningen giver os en mere ensartet arbejdsmængde hele året. Vi forventer, at dette vil reducere medarbejderomsætningen og reducere vores uddannelsesomkostninger."

Philips GreenPower LED-mellembelysning

Philips GreenPower LED-mellembelysning

Philips lighting modul er et tovejs belysningsmodul til mellembelysning mellem høje planter, f.eks. tomater.

Philips GreenPower LED-topbelysning

Philips GreenPower LED-topbelysning

Philips lighting introducerede en LED-baseret topbelysningsløsning til drivhusavlere, der er nem at installere og uden behov for vandkølingssystemer.

Forudsigelig vækst og højere kvalitet

Forudsigelig vækst og højere kvalitet

Fakta

Sektor

Frugt og grøntsager

Partner

Agrolux

Sted

Nordøen, New Zealand

Løsning

Philips GreenPower LED-topbelysning og GreenPower LED-mellembelysning

Resultater

Forudsigelig vækst, højere kvalitet og større udbytte

Relaterede cases

Wim Peters Kwekerijen

Peters valgte at fordoble LED-belysningen med en ny hybrid belysningsinstallation, der kombinerer Philips GreenPower LED-mellembelysning med HPS.

Find ud af, hvordan drivhusbelysning hjælper Van Nature med at dyrke tomater hele året rundt

Siberia B.V