8 valgmuligheder til et omkostningseffektivt LED-vækstlys

Intelligent design giver langvarig ydelse – del 1

For at dyrke afgrøder med succes og omkostningseffektivt med LED-vækstlys skal dit LED-system være designet til at fungere pålideligt under de barske forhold i dit drivhusmiljø. I del 1 af en 2-delt serie forklarer vi 4 smarte designvalg, vi har truffet i forhold til kompakt Philips GreenPower LED-topbelysning, som giver dig ro i sindet. Med dette gennemprøvede design vil dit Philips LED-belysningssystem med garanti fungere pålideligt i mange år og langt mere end 36.000 timers intensiv brug, samtidig med at det er nemt at vedligeholde og rengøre. 

Smart design #1: Hoveddel i aluminium og passiv køling for bedre varmestyring

LED-belysning genererer meget mindre varme end HPS-belysning (high pressure sodium), men den genererer stadig varme. Så huset til dit LED-modul skal effektivt håndtere overskydende varme. Ellers vil lysudbyttet af dine LED-lamper falde dramatisk. Der er to muligheder for at holde LED-modulet køligt. Aktiv køling med vand eller ventilator. Eller passiv køling, der bruger husets materiale til at lede varmen væk fra LED-lamperne. Signify vælger passiv køling, fordi aktiv køling betyder, at produktet skal have ekstra dele, der kan få LED-systemet til at svigte. For eksempel kan vandkøling lække og skal blive ved med at køre for at undgå algedannelse, selv når lyset er slukket, så det bruger mere energi. 

Det er derfor, vi har brugt et støbt aluminiumshus til vores LED-moduler for at skabe en køleplade. Den har store køleventiler, der fremmer luftstrømmen og gør det nemt at rengøre modulet. Små ventilationsåbninger kan opsamle støv og fugt, der sænker modulets kølekapacitet og gør det vanskeligt at rengøre. Vores store køleventiler lader vandet let løbe væk under rengøring og reducerer samling af vand, der kan producere fugt i produktet. Toppen af modulet og alle køleventiler er afrundede for at forhindre fugt i at stå.

Hoveddelen i støbt aluminium er fræset for at skabe en helt flad overflade. MCPCB (Metal Core Printed Circuit Board) er fastgjort til den fræsede overflade, men vi fylder stadig selv de mindste mellemrum mellem den fræsede overflade og MCPCB'en for at optimere den termiske modstand. Faktisk har det kompakte LED-topbelysningsmodul en indtrængningsbeskyttelse med IP66-klassificering. Det betyder, at det kan modstå, at støv og vand kommer ind. Designet af den kompakte topbelysning sikrer dermed, at vækstlyset leverer meget højt lysudbytte, konsekvent over tid, samtidig med at det er nemt at rengøre.

Smart design #2: Standardstik til let, omkostningsbesparende skift til LED

Den kompakte LED-topbelysning er designet med et Wieland-stik og en adapter, der passer til eksisterende HPS-stik, så du nemt kan udskifte din HPS-belysning med vores LED-belysning ved at bruge dit eksisterende HPS-setup og espalier. Vi bruger Wieland-standardstik, fordi de er et pålideligt og gennemprøvet produkt i gartneriindustrien. Faktisk er 85 % af vores nuværende HPS-installationer også udstyret med Wieland-stik. Du kan erstatte HPS med vores LED-belysning, så længe strømbelastningen på forbindelsen ikke er højere. Eksempelvis kan 1040 W HPS uden problemer erstattes af et LED-produkt på maks. 1040 W. Fordi LED-modulet er monteret under espaliet, er stikket placeret på siden af huset, så du nemt kan få adgang til og montere kablet eller en splitter.

En vigtig fordel af vores kompakte LED-topbelysning er, at den ikke har en indkoblingsstrøm; dette er den øjeblikkelige strømstigning, som trækkes af en elektrisk enhed, når den først tændes. Det betyder, at du ikke behøver skifte dine afbrydere, når du skifter til kompakt LED-topbelysning. Mange LED-produkter har høje indkoblingsstrømme, der kan overbelaste en standardafbryder, hvilket betyder, at du skal lave om i dit afbryderskab for at bruge dem, hvilket kan være meget dyrt. 

Smart design #3: Driver i et separat rum 

Når du tænder for LED-modulet, varmes luften omkring det op. Og når du slukker for det, køler luften ned. Det vil du gerne gøre på en kontrolleret måde, ellers vil der, efterhånden som modulet afkøles, blive trukket fugtig luft ind i modulet, som med tiden kan korrodere elektroniske komponenter. For at forhindre dette har vi placeret vores driver i et separat rum og forseglet det med en pakning for at skabe en lukket komponent. En Gore-Tex-ventil på rummet fungerer ligesom en selvåndende regnfrakke, der tillader luft at cirkulere, men forhindrer fugt i at komme ind og aflejre sig på driveren. Vores drivere er udviklet internt og opfylder de strengeste standarder for at beskytte mod svovl og sikre elektronisk ydelse.

Smart design #4: Pulverlakering giver solid modstand mod korrosion og afskalning

Vores aluminiumshus har en hvid pulverlakering. Hvorfor pulverlakering? I modsætning til maling, som er meget følsom over for kemikalier, påføres pulverlakering elektrostatisk og hærdes derefter med varme eller UV-lys, hvilket gør den meget mere robust. Det koster lidt mere, men betaler sig selv i det lange løb. Dit pulverlakerede LED-modul modstår kemikalier, der bruges i drivhuset, som kan erodere maling og forårsage korrosion. Det ser også godt ud, og der falder ingen malingsflager af efter et par års brug.

Læs vores anden blog i denne serie, "8 valgmuligheder til omkostningseffektiv LED-vækstbelysning" - Smart design giver langvarig ydelse

Kvalitet frem for alt

Når vi udvikler et nyt produkt, kigger vi altid på designaspekter, der kan hjælpe med at gøre en avlers forretning mere intelligent, mere effektiv og mere produktiv. Denne forpligtelse til kvalitet har gjort Philips LED-belysningsprodukter til det foretrukne valg for avlere i over 43 lande på grund af den uovertrufne kvalitet og ydelse, de leverer. Med den kompakte Philips GreenPower LED-topbelysning kan du sætte din lid til et gennemprøvet produkt, der er et resultat af 15 års erfaring og læring inden for LED til gartnerier. Det hjælper dig med at forbedre kvaliteten og øge udbyttet af dine afgrøder i en meget lang periode, så du får et større investeringsafkast.

Hvorfor samarbejde med Signify?

Du vil være sikker på at få et hurtigt afkast af din investering og få udført alle aspekter af dit projekt professionelt. Med Signify er dit projekt i erfarne hænder.

Signify er verdens førende inden for belysningssektoren og har skabt betydelige resultater i mere end 400 projekter på markedet for gartneribelysning siden 1995. Dette inkluderer over to årtiers dedikeret erfaring med at udvikle skræddersyede, LED-baserede lysopskrifter, der hjælper avlere med at fremskynde væksten, øge udbyttet og forbedre kvaliteten af planter. Med banebrydende LED-innovationer under bæltet kan vi specialbygge en videnskabsbaseret løsning til dig.

René van Wees

René van Wees
Global Manager Application Engineering

René van Wees startede sin karriere hos Philips Research Laboratory i 1987 og kom til Philips lighting i 2003 for at hjælpe med at udvikle det første kommercielle LED-produkt til skiltning. I 2006 begyndte han at arbejde i det nye område med LED til gartnerier og har været der lige siden. Han nyder at fungere som bindeled mellem kunder og produktudvikling, afholde kurser, indsamle kundefeedback og rådgive dem om LED til deres anvendelser. Han arbejder med et team på 10 medlemmer for at yde den bedst mulige tekniske support til kunder over hele verden.

3 tips til at vurdere erklæringer om ydelse af LED

Hvis noget virker for godt til at være sandt, er det sandsynligvis også tilfældet. Vigtige tips til at evaluere påstandene om ydelse af LED-vækstlys fra forskellige producenter.

8 valgmuligheder til et omkostningseffektivt LED-vækstlys, del 2

For at dyrke afgrøder med succes og omkostningseffektivt med LED-vækstlys skal dit LED-system være designet til at fungere pålideligt under de barske forhold i dit drivhusmiljø.

Kontakt os

Kontakt en certificeret partner

Philips produkter sælges gennem et globalt netværk af certificerede partnere. Find en forhandler i din region for at modtage flere oplysninger om Philips LED-vækstbelysning.

Kontakt Philips

Hvilken LED-vækstbelysning passer til dit behov? Vi står klar til at hjælpe. Benyt vores formular til at indsende din anmodning.

Abonner på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret om Philips LED-vækstbelysning ved at abonnere på vores nyhedsbrev.

Bliv en del af vores team

Er du interesseret i at udvide din horisont og blive en del af vores team? Tag et kig på vores karriereside for mere information.

Interesseret?

Lær mere om LED-vækstbelysning ved at læse vores seneste artikler og casestudier.

Arrangementer

IPM- International plantemesse
Essen, 24.-27. januar

Fruit Logistica
Berlin, 8.-10. februar 

Indendørs Ag-Con
Las Vegas, 27.-28. februar

Blog

Hvordan man opbygger en vertikal farm
Her er et par vigtige erfaringer fra bylandbrugsekspert Roel Janssen om dyrkelse af et vellykket vertikalt gartneri.