8 valgmuligheder til et omkostningseffektivt LED-vækstlys

Intelligent design giver langvarig ydelse – del 2

For at dyrke afgrøder med succes og omkostningseffektivt med LED-vækstlys skal dit LED-system være designet til at fungere pålideligt under de barske forhold i dit drivhusmiljø. I del 2 af en 2-delt serie forklarer vi 5-8 intelligente designvalg, vi har truffet for kompakt Philips GreenPower LED-topbelysning, som giver dig ro i sindet. Med dette gennemprøvede design vil dit Philips LED-belysningssystem med garanti fungere pålideligt i mange år og meget mere end 36.000 timers intensiv brug, samtidig med at det er nemt at vedligeholde og rengøre.

Før du starter, er det vigtigt at forstå de termer, vi bruger. Når vi siger LED, refererer vi til de enkelte lamper. Når vi siger LED-vækstlys, er det armaturet, der indeholder LED'erne, linsen og andre komponenter for at producere det rigtige lys til afgrøder.

Intelligent design nr. 5: Hærdet glas med optisk kvalitet

Det vigtigste for avlere er at sørge for det mest optimale og ensartede lys til deres afgrøde. For at opnå det skal du træffe intelligente valg i det materiale, du bruger til glasset foran LED'erne og linsen i LED-vækstlys. Et centralt designvalg, der bestemmer klarheden og farvenøjagtigheden af LED-lampen, er den type glas, vi monterer på den. Vi bruger hærdet glas, som er meget stærkere end normalt glas. Dette glas er også af optisk kvalitet, hvilket betyder, at der ikke er bly i glasset, så det har ingen grøn nuance, hvilket muligvis kan ændre farvespektret på afgrøden. Den optiske kvalitet af vores glas har kun 3 % tab i lystransmission. Resultatet er højere klarhed, hvilket betyder mindre lystab og højere farvenøjagtighed af LED-belysningen.

Intelligent design nr. 6: Den korrekte linse til ensartet lysfordeling og lysudbytte over tid

Linsen er lavet af en speciel optisk polykarbonatplast, som giver specielle optiske kvaliteter. Tidligere brugte vi linser baseret på en gel. Men over tid får denne gel linserne til at blive gule og reducerer til sidst lysudbyttet. Med den kompakte Philips GreenPower LED-topbelysning bruger vi en polykarbonatlinse, der holder længere ved ekstreme temperaturer og er modstandsdygtig over for gulning. Linsen er monteret på 18 fjedre for at sikre, at den forbliver stationær, selv når produktet bliver varmt. Dette gør vi for at garantere produktets ydelse ved høje temperaturer.

Hvordan ved vi, at dette virker? Vi har testet de tilsætningsstoffer, som vi putter i polykarbonatmaterialet i tusindvis af timer under ultraviolet lys i store doser. Disse test bekræfter, at linsen ikke bliver gul. Vi udnyttede viden fra Signify forskningen, da vi valgte dette materiale.

PCB grafik

Optimeret termisk modstand til meget høj lysudbytte, konsekvent over tid

Intelligent design nr. 7: langvarig lysydelse

Der findes forskellige typer LED-lysglas, som giver den optimale lysfordeling i forhold til højden af dit drivhus og din afgrøde. Fordi drivhuse og afgrøder fås i mange forskellige former og størrelser, beregner vi en vis buffer i vores belysningsplaner for at garantere, at vores moduler giver tilstrækkeligt lysudbytte og ensartethed. Det betyder, at vores offentliggjorte specifikationer altid er forsigtige. Så du kan være sikker på, at det, du læser på æsken, helt sikkert vil være det, du oplever i praksis.

Generelt er den faktiske lysydelse, som avlerne opnår med den kompakte Philips GreenPower LED-topbelysning, bedre end de offentliggjorte specifikationer. Vi har testet dens lysudbytte i referenceprodukter i felten, siden vi først introducerede den, og resultaterne bekræfter, at produktet udsender det korrekte lysudbytte som specificeret og endnu mere end det. Dette er baseret på talrige langtidsmålinger i kundeinstallationer.

Kunde Afgrøde
antal timer
 PFD
Porta Nova
Roser
15.000
98.7%
Wimceco
Roser
13.500
101.5%
Valstar
Potteroser
10.000
100%
Darolin
 Krysantemum
5.500
99.1%
De Vreede
Phaleanopsis
20.000
98.8%
Wim Peters Kwekerijen
Tomater
7.000
99.5%

Resultater fra feltmålinger hos 6 forskellige kunder viser, at vores LED-moduler lever varen i henhold til deres lovede levetidskrav.

Intelligent design nr. 8: hvilke specifikationer er vigtige, når du vælger et LED-vækstlys?

Data for ydelse, der er "indledende" og "over tid" for, skal evalueres for at have tillid til, hvordan LED-vækstlys vil præstere gennem deres levetid. Den indledende ydelse kan måles, men det er vigtigt at være opmærksom på, at ydelsen over tid er en forudsigelse baseret på ekstrapolerede data. Levetiden for et LED-vækstlys er altid relateret til forringelse af fotonflux, men de tekniske designvalg gør også en enorm forskel i forhold til, hvordan den yder i løbet af dens levetid. Få flere oplysninger om dette emne ved at læse vores blog om, hvordan man vurderer troværdigheden af erklæringer om LED-vækstlysets ydelse.

Nogle producenter angiver specifikationer for en individuel LED-lampe i stedet for et komplet LED-vækstlys. Vi leverer altid specifikationer for det komplette LED-modul, kaldet Wall Plug Efficacy (WPE), og det skyldes, at den måde, det er designet og håndterer varme på, bestemmer dit faktiske lysudbytte og din faktiske levetid. En individuel LED-lampe kan for eksempel afgive 4 µmol/J alene, men når den placeres i et belysningsmodul, kan lysoutputtet for hele modulet være 3,6 µmol/J. For at optimere varmestyringen i designet af vores belysningsmoduler placerer vi termisk ledende masse mellem LED'en og aluminiumskølepladen. Dette garanterer, at modulet vil levere ensartet ydelse i hele dets levetid.

For at være sikker på, at du læser en specifikation for hele LED-modulet, bør du kigge efter information om den metode, der bruges til at måle LED-armaturet. For at sikre standardiserede specifikationer måler vi altid vores LED-moduler på et officielt certificeret laboratorium i henhold til LM-79-80-standarderne for armaturer. Når du sammenligner LED vækstlysprodukter, bør du altid bede om den officielle rapport fra de officielle certificerede målelaboratorier for at sikre, at du sammenligner specifikationerne korrekt.

Kvalitet frem for alt

Når vi udvikler et nyt produkt, kigger vi altid på designaspekter, der kan hjælpe med at gøre en avlers forretning mere intelligent, mere effektiv og mere produktiv. Denne forpligtelse til kvalitet har gjort Philips LED-belysningsprodukter til det foretrukne valg for avlere i over 43 lande på grund af den uovertrufne kvalitet og ydelse, de leverer. Med den kompakte Philips GreenPower LED-topbelysning kan du sætte din lid til et gennemprøvet produkt, der er et resultat af 15 års erfaring og læring inden for LED til gartnerier. Det hjælper dig med at forbedre kvaliteten og øge udbyttet af dine afgrøder i en meget lang periode, så du får et større investeringsafkast.

Hvorfor samarbejde med Signify?

Du vil gerne være sikker på at få et hurtigt afkast af din investering og få udført alle aspekter af dit projekt professionelt. Med Signify er dit projekt i erfarne hænder. Signify er den globale leder inden for belysningssektoren og har siden 1995 opbygget en betydelig track record i mere end 400 projekter på markedet for gartneribelysning. Dette omfatter over to årtiers dedikeret erfaring med at udvikle skræddersyede, LED-baserede lysopskrifter, der hjælper avlere med at fremskynde væksten, øge udbyttet og forbedre kvaliteten af planter. Med banebrydende LED-innovationer kan vi specialbygge en videnskabeligt baseret løsning til dig.

René van Wees

René van Wees
Global Manager Application Engineering

René van Wees startede sin karriere hos Philips Research Laboratory i 1987 og kom til Philips lighting i 2003 for at hjælpe med at udvikle det første kommercielle LED-produkt til skiltning. I 2006 begyndte han at arbejde i det nye område med LED til gartnerier og har været der lige siden. Han nyder at fungere som bindeled mellem kunder og produktudvikling, afholde kurser, indsamle kundefeedback og rådgive dem om LED til deres anvendelser. Han arbejder med et team på 10 medlemmer for at yde den bedst mulige tekniske support til kunder over hele verden.

Relaterede artikler

3 tips til at vurdere erklæringer om ydelse af LED

Hvis noget virker for godt til at være sandt, er det sandsynligvis også tilfældet. Vigtige tips til at evaluere påstandene om ydelse af LED-vækstlys fra forskellige producenter.

Kontakt os

Kontakt en certificeret partner

Philips produkter sælges gennem et globalt netværk af certificerede partnere. Find en forhandler i din region for at modtage flere oplysninger om Philips LED-vækstbelysning.

Kontakt Philips

Hvilken LED-vækstbelysning passer til dit behov? Vi står klar til at hjælpe. Benyt vores formular til at indsende din anmodning.

Abonner på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret om Philips LED-vækstbelysning ved at abonnere på vores nyhedsbrev.

Bliv en del af vores team

Er du interesseret i at udvide din horisont og blive en del af vores team? Tag et kig på vores karriereside for mere information.

Interesseret?

Lær mere om LED-belysning til vertikalt landbrug ved at læse vores seneste artikler og casestudier.

Arrangementer

IPM- International plantemesse
Essen, 24.-27. januar

Fruit Logistica
Berlin, 8.-10. februar 

Indendørs Ag-Con
Las Vegas, 27.-28. februar

Blog

Hvordan man opbygger en vertikal farm
Her er et par vigtige erfaringer fra bylandbrugsekspert Roel Janssen om dyrkelse af et vellykket vertikalt gartneri.