3 Marco-trends gør LED-løsninger til gartneristandarden

Eindhoven, Holland LED-teknologien er klar til at vinde indpas i en større del af gartneriverden. Ifølge Signify-estimater vil omkring 30 % af verdens drivhusoverflade være oplyst i 2025, op fra omkring 20 % i 2020 – og LED-teknologi vil lyse på mere end halvdelen af denne overflade.

Visuel LED-penetration

Hvorfor paradigmeskiftet? Af den simple grund at LED-belysning har en meningsfuld indflydelse på tre vigtige globale trends.

En voksende verdensbefolkning

Verdens befolkning vokser hurtigt. Demografer forudser en planet, der i 2050 vil rumme 10 milliarder mennesker, hvoraf flere og flere bor i byer. Efterhånden som den demografiske tendens fortsætter, vil fødevaresikkerhed blive en stadig vigtigere udfordring for nationale regeringer. Det er især tilfældet i betragtning af forsyningskædens sårbarheder, som COVID-19-pandemien afslørede.

En måde for ledere at sikre deres fødekilder på er ved at fremme indenlandsk landbrug. Rusland, USA, Kina, Singapore og Tyrkiet er alle begyndt at investere i selvforsynende fødevareproduktion året rundt. Højteknologiske drivhuse – der uundgåeligt er udstyret med den nyeste teknologi, inklusive LED – er en forudsætning for at opnå fødevareforsyning året rundt.

Og det samme vil højteknologiske vertikale landbrug, der er muliggjort af LED. Det vil de især gøre i verdens stadigt mere overfyldte og stadig mere sultne byer, og de hjælper med at reducere det antal kilometer, som mad og blomster skal transporteres fra dyrkningssted til bord. Og de vil dukke op i områder, hvor fødevare- eller blomsterproduktion i drivhuse ikke er en mulighed på grund af klimaet.

Klimaændringer og bæredygtighed

Så er der geopolitik og behovet for at blive grøn og bæredygtig. Paris-aftalen forpligter nationer til at reducere CO2-udledningen. Den opgave bliver lettere, når de har taget bæredygtig LED-teknologi i brug. Offentlige LED-tilskud vil tvinge producenterne til at gøre LED til den nye gartneriindustristandard, og LED's iboende effektivitet og andre fordele i forhold til HPS (high-pressure sodium) vil hjælpe til med at nå dette mål.

Bortset fra det er bæredygtige praksisser i stigende grad en nødvendighed i vores økonomi – og det er ikke kun, fordi det ser godt ud og er udtryk for god etik. Det er også, fordi de er godt for virksomheden. Avlere, der ønsker at blive grønne, opdager, at de ved at anvende LED-teknologi kan øge deres produktionsniveauer eller produktkvalitet, selvom det reducerer deres energiforbrug og CO2-emissioner.

I takt med dæmpbare og dynamiske vækstlys og viden om, hvordan man forbedrer produktionen, udvikler sig, vil LED's økologiske fodaftryk falde yderligere. Sådant udstyr vil give en avler mulighed for, fra øjeblik til øjeblik og under hensyntagen til en afgrødes udviklingsstatus, at justere belysningsmængder og spektre i overensstemmelse med behovene hos bestemte planter og mængden af naturligt lys, der trænger ind i anlægget osv.

Den gradvist mere bæredygtige måde at drive drivhuse på vil også gøre LED mere relevant. De vedvarende energikilder, som vind og sol, der vil udgøre en større del af energimixet, genererer jævnstrøm. Det passer meget bedre til LED end til HPS-belysningen, der stadig dominerer inden for gartnerier.

Efterspørgsel fra forbrugere/detailhandlere

Mens en bæredygtig praksis er mere afgørende end nogensinde, vil det globale fødevareforbrug ikke falde, til gengæld vil behovet for sunde produkter af høj kvalitet stige. Og hvis vi vil forene forbrugernes behov med vores mål om at beskytte miljøet, skal vi være smarte. En måde at opnå dette på er ved at gøre LED til standarden.

At sikre kvalitetsprodukter, blomster og planter hele året rundt kræver trods alt stabilt lys, hvilket ikke er noget, naturen giver. Avlere har med succes eksperimenteret med supplerende HPS-belysning – men mere effektiv og mere fleksibel LED kan gøre deres processer mere forudsigelige og mindre ressourcekrævende.

Det kan også gøre produkter, blomster og planter sundere for forbrugerne. De rigtige mængder lys, med de rigtige spektre, leveret via dynamiske lysopskrifter, kan øge en plantes modstandsdygtighed og reducere eller eliminere behovet for kemikalier. Det rigtige lys kan også sikre, at planter indeholder næringsstoffer, som specifikke forhandlere eller kundegrundlag ønsker.

På vej mod LED-fremtiden

LED stiger til tops som en løsning til belysning hos gartnerier baseret på et momentum fra flere makrotrends: en voksende global befolkning, bæredygtighed og voksende efterspørgsel fra stadig mere kræsne forbrugere. Da det fortsætter med at blive verdensstandarden, vil LED muliggøre tiltrængt innovation i den måde, vi dyrker ting på – og Signify vil med sin suite af belysningsløsninger, der hele tiden udvikler sig, forblive førende på området.

Dyrk med de professionelle

Du vil gerne være sikker på at få et hurtigt afkast af din investering og få udført alle aspekter af dit projekt professionelt. Med Signify er dit projekt i erfarne hænder. Signify er den globale leder inden for belysningssektoren og har opbygget en betydelig track record i mere end 500 projekter på markedet for gartneribelysning siden 1995. Dette omfatter over to årtiers dedikeret erfaring med at udvikle skræddersyede, LED-baserede lysopskrifter, der hjælper avlere med at fremskynde væksten, øge udbyttet og forbedre kvaliteten af planter. Med vores banebrydende LED-innovationer kan vi specialbygge en videnskabeligt baseret løsning til dig.

Pascal van Megen

Pascal van Megen er anvendelsestekniker hos Signify med en baggrund i maskinteknik. Som anvendelsestekniker sikrer Pascal, at avlerne er udstyret med avancerede gartneribelysningsdesign. Han leverer intern og ekstern uddannelse til kunder og partnere i anvendelsen af Philips LED Horticulture produkter og systemer. Han fungerer som konsulent for kunder og teknikere for at skabe løbende forbedring af Philips LED-belysningsløsninger.

Relaterede artikler

3 tips til at vurdere erklæringer om ydelse af LED

Hvis noget virker for godt til at være sandt, er det sandsynligvis også tilfældet. Vigtige tips til at evaluere påstandene om ydelse af LED-vækstlys fra forskellige producenter.

8 valgmuligheder til et omkostningseffektivt LED-vækstlys, del 2

For at dyrke afgrøder med succes og omkostningseffektivt med LED-vækstlys skal dit LED-system være designet til at fungere pålideligt under de barske forhold i dit drivhusmiljø.

Kontakt os

Kontakt en certificeret partner

Philips produkter sælges gennem et globalt netværk af certificerede partnere. Find en forhandler i din region for at modtage flere oplysninger om Philips LED-vækstbelysning.

Kontakt Philips

Hvilken LED-vækstbelysning passer til dit behov? Vi står klar til at hjælpe. Benyt vores formular til at indsende din anmodning.

Abonner på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret om Philips LED-vækstbelysning ved at abonnere på vores nyhedsbrev.

Bliv en del af vores team

Er du interesseret i at udvide din horisont og blive en del af vores team? Tag et kig på vores karriereside for mere information.

Interesseret?

Lær mere om LED-vækstbelysning ved at læse vores seneste artikler og casestudier.

Arrangementer

IPM- International plantemesse
Essen, 24.-27. januar

Fruit Logistica
Berlin, 8.-10. februar 

Indendørs Ag-Con
Las Vegas, 27.-28. februar

Blog

Hvordan man opbygger en vertikal farm
Her er et par vigtige erfaringer fra bylandbrugsekspert Roel Janssen om dyrkelse af et vellykket vertikalt gartneri.