Philips lysopskrift

Øg væksten med en Philips lysopskrift

Med Philips LED-vækstlys får du meget mere end blot belysning. Du får en Philips lysopskrift – det er skræddersyede instruktioner til belysning, der er designet til at hjælpe dig med at opnå de bedste resultater for din specifikke afgrøde og dine specifikke forhold. Med en Philips lysopskrift drager dine afgrøder fordel af årtiers viden og forskning om LED-vækstlys til gartnerier, der bruges til at dyrke forskellige grøntsager, frugter og blomsterafgrøder. En lysopskrift er din hurtige vej til at øge væksten for hver afgrøde.

Elementer i en Philips lysopskrift

Philips lysopskrifter indfanger alle de belysningselementer, der styrer plantevæksten. De er resultatet af hundredvis af forsøg og projekter mellem Philips Horticulture Lighting, avlere og forskere for at undersøge, hvordan LED-vækstlyset påvirker forskellige afgrøder og vækstfaser af planter. I dag tilbyder vi en bred vifte af opskrifter, baseret på dokumenterede resultater for specifikke sorter, vækstfaser og dyrkningsopsætninger. Fra vævskultur, formering og vævskultur og frøplanter til ungplanter, potteplanter og grøntsager ophængt på wires.

 • Lysniveau

Mængden af lys, der afgives på en plante (i µmol/s2). Nogle afgrøder såsom agurker elsker høje lysniveauer, mens andre foretrækker lavere lysniveauer. Vores lysopskrift indstiller de optimale lysniveauer for specifikke afgrøder.

 • Spektrum

Spektret er området fra ultraviolet til infrarødt, der påvirker plantevæksten. Planter er særligt følsomme over for en blanding af rødt og blåt lys, og hver lysopskrift angiver farven på LED-belysningen.

 • Ensartethed

Ensartet belysning betyder, at lyset er spredt jævnt over alle afgrøderne, ikke kun på dem i midten. Ensartet lys sikrer ensartet plantevækst og muliggør automatisk høst.

 • Timing

Et salathoved har brug for omkring 14 timers lys om dagen, mens basilikum foretrækker 20 timers lys om dagen. Og det kan ændre sig hen over sæsonen. En lysopskrift angiver, hvornår belysningen skal tændes og slukkes for at få de bedste resultater baseret på din geografiske placering.

Hvad er en lysopskrift?
Hvordan LED-belysning forbedrer din afgrøde

Hvordan LED-belysning forbedrer din afgrøde

LED-vækstlys kan forbedre mange aspekter af din virksomhed. Dette afhænger af din afgrøde, miljø, lysopskrift og andre faktorer. Avlere har opnået følgende fordele med Philips GreenPower LED-løsninger og lysopskrifter:

 • Større udbytte
 • Kortere vækstcyklusser
 • Bedre afgrødekvalitet og ensartethed
 • Flere planter på samme plads
 • Energibesparelser
 • Bedre spiring, rodsætning og multiplikationsfaktor
 • Forbedret/kontrolleret strækningsproces

Philips GrowWise lysstyringssystem – brugerdefinerede lysopskrifter for at få fuld fleksibilitet og kontrol

Philips GrowWise lysstyringssystemet giver fuld fleksibilitet og kontrol over din belysning for at forbedre din afgrødekvalitet, produktivitet og driftseffektivitet. Det giver dig mulighed for nemt at oprette og køre brugerdefinerede lysopskrifter på dæmpbar og farvestyrbar vækstbelysning. Dette system kan kobles problemfrit til dit klimakontrol- eller drivhusstyringssystem for at forenkle betjeningen. Det er designet til et vertikalt landbrug, drivhus eller forskningsanlæg for at optimere dit udbytte.

Skab brugerdefinerede lysopskrifter med Philips GrowWise lysstyringssystemet

Blog om belysning og vækst

Tænk på mere end bare lyset

Flere og flere avlere skifter til LED-belysning og bliver overbevist om mulighederne. Tænk ikke kun på lyset, men på alle faktorer

Hvad er forskellen mellem LED- og HPS-vækstlys?

Som avler leder du altid efter den bedste opskrift på vækst – måder at optimere resultater, minimere risici og øge udbyttet. Med LED-belysning kan du styre varme og lys separat.

Er der dokumenterede resultater af LED-mellembelysning i forhold til dyrkning ophængt på wires?

Med en afgrøde ophængt på wires som tomater falder lysniveauet hurtigt mod bunden af afgrøden. Mellembelysning bringer lys til det sted i afgrøden, hvor der ikke er nok lys.

Casestudie: Bejo Zaden

Casestudie: Bejo Zaden

"Vi har faktisk fordoblet vores væksttimer pr. dag. Normalt blomstrer vores afgrøder kun én gang om året, men med denne dynamiske LED-belysningsløsning blomstrer vores afgrøder nu flere gange om året."

Philips GreenPower produkter

Philips GreenPower LED-topbelysning

Den LED-baserede topbelysningsløsning til drivhusgartnere er nem at installere og behøver ingen vandkølingssystemer.

Philips GreenPower LED-topbelysning kompakt

Skift nemt fra HPS til LED-topbelysning, og få alle fordelene, hvor du bruger din eksisterende HPS-opsætning og espalierkonstruktion.

Philips GreenPower LED-mellembelysning

Den LED-baserede topbelysningsløsning til drivhusgartnere er nem at installere og behøver ingen vandkølingssystemer.

Philips GreenPower LED-blomsterlampe

Den LED-baserede topbelysningsløsning til drivhusgartnere er nem at installere og behøver ingen vandkølingssystemer.

Philips GreenPower LED-produktionsmodul

Et dynamisk modul, som giver dig mulighed for individuelt at justere LED-farver og lysstyrker.

GrowWise lysstyringssystem

Philips GrowWise lysstyringssystem giver dig fuld fleksibilitet og kontrol over din belysning, så du kan forbedre din afgrødekvalitet, produktivitet og driftseffektivitet.

Kontakt os

Kontakt en certificeret partner

Philips produkter sælges gennem et globalt netværk af certificerede partnere. Find en forhandler i din region for at modtage flere oplysninger om Philips LED-vækstbelysning.

Kontakt Philips

Hvilken LED-vækstbelysning passer til dit behov? Vi står klar til at hjælpe. Benyt vores formular til at indsende din anmodning.

Abonner på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret om Philips LED-vækstbelysning ved at abonnere på vores nyhedsbrev.

Bliv en del af vores team

Er du interesseret i at udvide din horisont og blive en del af vores team? Tag et kig på vores karriereside for mere information.

Interesseret?

Lær mere om LED-vækstbelysning ved at læse vores seneste artikler og casestudier.

Arrangementer

IPM- International plantemesse
Essen, 24.-27. januar

Fruit Logistica
Berlin, 8.-10. februar 

Indendørs Ag-Con
Las Vegas, 27.-28. februar

Blog

Hvordan man opbygger en vertikal farm
Her er et par vigtige erfaringer fra bylandbrugsekspert Roel Janssen om dyrkelse af et vellykket vertikalt gartneri.