Champagne: belysningsopskriften til at begrænse misfarvning og lipidoxidation af ost

AH XL-casestudie

Fyldig, cremet ost

Et udvalgt udvalg af verdens oste – det er ofte en madelskers yndlingssted i supermarkedet. Men hvordan kan du bedst vise dine varer frem og samtidig bevare friskhed og topkvalitet? Svaret ligger i en belysningsopskrift, der lever op til alle forventninger.

SPAR Wespelaar Belgium

Bevar friskheden

Mens fedtstofferne i ost er det, der giver denne lækre mad dens smag, er de også problematiske, når det kommer til korrekt belysning af dette område af supermarkedet. Når ost udsættes for lys, begynder fedtstofferne (eller lipiderne) at oxidere – først ændrer ostens udseende og derefter dens smag og lugt. Denne proces sker på kun få dage. Lysinduceret misfarvning og lipidoxidation kan afskrække kunder fra at købe produktet og kan påvirke deres nydelse af osten, hvis de beslutter sig for at købe den.

Oplev Champagne: FreshFood LED-opskriften til ost

Vores forskning:

  • Lysspektret har en stor effekt på mængden af lipidoxidation. Den mængde, der skabes af traditionelle lamper, er meget højere end tilfælde, hvor ost er oplyst af LED'er. Optimering af LED-spektret kan yderligere reducere lipidoxidation.
  • Lipidoxidation kan trænge op til 0,5 cm ind i osten.
  • Vi opdagede, at når ost først udsættes for belysning, fortsætter processen med lipidoxidation i mørke. Bruger butikken traditionel belysning, er stigningen i mørket større, end når der bruges LED'er.

Graf 1a Mængden af lipidoxidation

Effekt af spektrum og belysningsstyrke på lipidoxidation. Data efter 10 dages belysning. Den rød tærskellinje er baseret på sensoriske evalueringer fra litteraturen: over denne linje påvirkes lugt og smag af lys.

Graf 1b Grad af misfarvning

Effekt af spektrum og varighed lyseksponering på misfarvning. Resultater for belysningsniveau på 1000 lx.

Gøre osteafdelingen mere attraktiv med: Champagne

Baseret på forskningen udviklede vi en dedikeret spektral indstillet FreshFood LED-opskrift, kaldet Champagne, hvilket omsættes til at:

  • Vise ost frem på smukkeste vis.
  • Hjælpe med at bevare dens friskhed.

Kontakt

Kontakt vores lokale kontaktcenter, hvis du har spørgsmål eller forespørgsler.

Downloads

Få mere at vide om belysning til …