Flere brands fra

Intelligent lys

skaber tryghed på Frederiksberg

Frederiksberg Kommune,
Danmark


Der var flere mål for den nye gadebelysning på Dronning Olgas Vej og Kong Georgs Vej. Elbesparelser og den tilhørende reduktion i CO2-udledning var en væsentlig del.
Frederiksberg kommune

Vi er meget
tilfredse

med anlægget, også fordi det passer perfekt til vores overordnede plan for individuel styring af gadebelysningen i hele kommunen."
 

– Niels Knudsen, belysningsingeniør, Vej & Park, Frederiksberg Kommune

Frederiksberg kommune
Frederiksberg kommune

Kundens udfordring

 

Der var flere mål for den nye gadebelysning på Dronning Olgas Vej og Kong Georgs Vej. Elbesparelser og den tilhørende reduktion i CO2-udledning var en væsentlig del. Frederiksberg Kommune arbejder med en overordnet belysningsplan, hvor styringen af gadebelysningen gradvis skal gå over til Philips CityTouch.

Frederiksberg kommune

Løsningen

 

Alene overgangen til LED fra de gamle 125W metalhalogenarmaturer giver store besparelser, og det samme gør den lange levetid. Lysstyringen betyder også rigtig meget for forbruget. Totalt forventer vi op til 75-80% i energibesparelser, men vi kender ikke de præcise tal endnu, fordi anlægget er så nyt. En anden, meget vigtig ting har været at give borgerne tryghed med en god, effektiv belysning, og miljømæssigt skal man heller ikke glemme, at anlægget respekterer nattemørket på en helt ny måde – selv om vi er midt inde i byen.

  • Copenhagen City LED Big
    Copenhagen City LED Big
    Det originale Copenhagen-armatur blev udviklet i samarbejde med Københavns Byplanlægning for at forbedre det æstetiske i byens belysning. Med Copenhagen City LED er armaturets tidl...

Intelligent belysning
skaber tryghed
og sparer penge

Holdet

Niels Knudsen

Belysningsingeniør, Vej & Park, Frederiksberg Kommune

Relaterede cases