Flere brands fra

Højteknologisk retro
med store besparelser

Under Elmene,
København, Danmark

 

Se, hvordan man gjorde en plads ved et p-anlæg mere hyggelig med LED-belysning.

Copenhagen-armatur i retro stil.

Beboerne er
glade for

den nye, mere præcise belysning."

 

-Landskabsarkitekt MAA Anne Vium Skaarup

Copenhagen LED

Kundens udfordring

 

København ville reducere gadeparkeringen i Under Elmene på Amager med et p-anlæg. Der var et ønske om, at selve pladsen ved p-anlægget fik bedre belysning, som var til gavn for områdets beboere.

Udendørs LED-belysning med retro københavner-armatur

Løsningen

 

Pladsen blev belyst med en nyudviklet LED-udgave af det klassiske københavnerarmatur. Armaturet er den perfekte kombination af ren retro-design med helt moderne teknologi.

De nye, store LED-københavnerarmaturer sparer ca. 53 % af de tidligere armaturers strømforbrug, da lyset blandt andet dæmper automatisk de timer om natten, hvor der er mindst trafik. Hertil kommer LED-lyskildernes lange levetid på mindst 50.000 timer mod traditionelle lyskilders 10.000 - 12.000. Det giver væsentlige besparelser og færre afspærringer af gaderne, fordi LED-modulet holder mindst 13 - 14 år. Lyskvaliteten er også blevet bedre, fordi armaturernes hvide lys virker mere naturligt og fremhæver rum og detaljer, der normalt ikke ses i mørke.

Landskabsarkitekten Anne Vium Skaarup fortæller: ”Lyset fra de nye armaturer falder, hvor der er brug for det. Derfor trænger der mindre gadelys ind i lejlighederne, og det glæder beboerne.”

  • Copenhagen
    Copenhagen
    Københavner familien blev udviklet i samarbejde med byarkitekten i Københavns for at forbedre æstetikken i byens belysning. Resultatet er et armatur, der kan anvendes til en række ...

Relaterede cases