Du besøger nu Philips lightings hjemmeside. Der findes en lokaliseret version til dig.
Forslag

  Føl dig tryggere

  om aftenen

  Sikkerhed


  Lys spiller en stor rolle for, om vi føler os trygge udendørs om natten. Det er sværere at genkende ansigter i dårligt oplyste områder, og det kan være svært at se, om nogen skjuler sig i mørket. Undersøgelser i Polen viser, at næsten tre fjerdedele af deltagerne frygter for deres sikkerhed, når de går gennem et uoplyst område.
  Gående kvinder i en gade, der er effektivt oplyst af Philips

  Tryghed med hvidt lys  

   

  Hvidt lys giver tryghed og sikkerhed i et helt nyt omfang. Med en overlegen farvegengivelse og en højere oplevet lysstyrke bliver det nemmere at skelne genstande, farver, former og andre detaljer. Selv på afstand er det lettere at genkende ansigter i hvidt lys, hvilket hjælper med at fjerne angst. Hvidt lys giver også den mest balancerede belysning uden skræmmende områder med skygge.

   

  En gade oplyst med hvidt lyd fra Philips får beboerne til at føle sig mere trygge

  Skab en retskaffen cirkel af sikkerhed  


  Hvidt lys skaber en selvforstærkende kæde af begivenheder – en "retskaffen cirkel" – som øger sikkerheden. Hvis beboerne føler sig tryggere i gaderne, bruger de dem også oftere. Hvis flere mennesker går og cykler udendørs, bliver gaderne mindre øde og mere indbydende.

   

  Hvis der er flere mennesker udendørs, modvirker det hærværk og kriminalitet, hvilket gør byen endnu mere attraktiv for beboere og besøgende.

  Reducerer kriminalitet og bekæmper frygt  


  Hvidt lys kan faktisk være med til at gøre samfundet mere sikkert. Nylige undersøgelser viser, at øget og mere ensartet belysning mindsker frygten for kriminalitet, og at hvidt lys er med til at fange forbrydere.

   

  En talsmand fra Neath Port Talbot Council, Wales, udtaler, at “Hvidt lys hjælper med at mindske kriminalitet ved at øge belysningsstyrken og forbedre ansigts- og farvegenkendelsen. Det virker afskrækkende på kriminelle og hjælper politiet". Hvidt lys forbedrer også billedkvaliteten på overvågningskameraer, hvilket er med til at sikre bedre beviser.

  Politibetjent kigger på overvågningskameraer
  Hvidt lys fra Philips skaber en sikrere parkeringsplads

  Bekæmpelse af kriminalitet med lys: en sammenlignende undersøgelse

   

  University of Cambridges Institute of Criminology gennemførte i 2000 forskningsprojekter, der skulle undersøge, hvordan forbedret gadebelysning påvirker kriminaliteten i to byområder i Storbritannien. I Dudley faldt kriminaliteten med 41 % i forsøgsområdet i forhold til et fald på 15 % i et kontrolområde.

   

  I Stoke faldt kriminaliteten med 43 % i forsøgsområdet og med 45 % i to tilstødende områder i forhold til et fald på kun 2 % i to kontrolområder. Konklusionen var, at besparelserne fra den faldende kriminalitet var mellem 2,4 og 10 gange så store som de økonomiske omkostninger ved at forbedre gadebelysningen efter et år. Forbindelsen mellem kriminalitet og belysning tyder på, at det nye lys ikke bare er med til at bekæmpe kriminaliteten, men også betaler for sig selv ved at reducere ulovlige aktivitetet.