Du besøger nu Philips lightings hjemmeside. Der findes en lokaliseret version til dig.
Forslag

  City.people.light- 
  prisen 2013

  City.people.light-prisen 2013

  Se videoen med Rietberg, der vinder førstepræmien

  Rietberg, Tyskland

  Førstepræmie: belysningsplan til historisk midtby


  Den historiske Rietberg midtby er det perfekte eksempel på en komplet byplanlægning, der virkelig inddrog alle indbyggerne i den kreative proces og endte i et livsforbedrende resultat. Med belysningen blev der især taget hensyn til handicappede og børn. Effektbelysning er inkorporeret i den traditionelle arkitektur for at bibeholde byens historiske atmosfære.

  Derudover udskiftede man i Rietberg alle lyskilder med bæredygtige og energieffektive LED-armaturer tilsluttet et CityTouch-system til fjernbetjening og effektbelysning. Projektet var omhyggeligt bygget op og planlagt ned til mindste detalje. Rietberg beviste med resultatet, at lysplanlægning ikke kun er til storbyer, men også for mindre og mellemstore byer. "Den professionelle organisering af belysningen af arkitektur, gågader og grønne områder har opgraderet Rietbergs image, sammenhæng og atmosfære markant," sagde Zhang Wen fra Business Segment Marketing-afdelingen i Philips Outdoor, Storkina.

  Lysdesignet er skabt af Jochen Meyer-Brandis, lysdesigner/byplanlægger hos SMB Aachen. Førstepladsen gik altså til Rietberg, men alle projekterne fra 2013's city.people.light-konkurrence viser tydeligt den rolle, lys kan spille i at skabe et levende og indbydende bymiljø, der hylder sine indbyggere og besøgende. Resultatet ændrede hele byens karakter og gjorde bymidten til et mere sikkert, behageligt og indbydende sted," kommenterede formand for city.people.light-juryen Rafael Gallego på vinderen af førstepladsen.
  Rietberg

  Seoul, Sydkorea

  Andenpræmie: Yeoui-parken, Seoul, Sydkorea


  Det lykkedes Seoul at tage hvert eneste aspekt af byplanlægningen i betragtning under opførelsen af et offentligt område i en by, hvor plads er en mangelvare og ledige grunde normalt er øremærket til bygninger. Formålet med renoveringsprojektet var at ændre på byens konservative image ved at udvikle området ved floden, hvor der er ved at blive bygget en masse nye boliger. Parken afspejler harmoni, praktisk design og en stærk forbindelse til byen, dets folk og floden – hvilket forbedrer Seouls image. Den fungerer som et venligt og indbydende tilflugtssted i storbyen og anvender på smart vis forskelligartet belysning igennem hele parken. Projektets enorme størrelsesorden blev styret med stor professionalisme, hvilket juryen også bemærkede, og repræsenterer en ny tendens inden for byudvikling i Asien. Belysningsdesignet er udført af Lee Yeon So, ULP Co.
  Seoul

  Genève, Schweiz)

  Tredjepræmie: St-Gervais-distriktet i Genève, Schweiz


  Genève i Schweiz har et fantastisk eksempel på et nøje planlagt og veludført byplanlægningsprojekt, som integrerer belysningen i bydesignet som et kerneelement. Målet med designet var at forvandle et stærkt trafikeret område til et smart, veludviklet spadsereomåde for byens indbyggere og besøgende. Implementeringen er imponerende og omfatter tre torve – Simon-Goulart, Saint-Gervais og Bel-Air – som er kædet sammen af et ensartet design og en belysning, der leder folk til forskellige steder. Et ekstra særligt element af projektet er brugen af lys og skygge samt samspillet mellem lys, vind og mennesker. Belysningsdesignet er udfærdiget af les Éclairagistes Associés (LEA) i Lyon.
  Genova, Italien

  Zhengzhou, Kina

  Særlig anerkendelse: Millennium Royal Plaza in Zhengzhou, China


  Millennium Royal Plaza er med sine 280 meter det højeste tårn i det centrale Kina. Henan-provinsens seværdighed er et symbol på byen Zhengzhou, og det neoklassiske tårn passer perfekt ind med omgivelserne. Den fredfyldte zen-belysning og "træk vejret"-lysmønstret minder de besøgende om, at de befinder sig i en over 3.500 år gammel by. Tårnet har fået tilnavnet "byens sjæl", fordi det om natten ligner en lanterne – en afspejling af byens indbyggere, lys og historie. Juryen belønnede tårnprojektet med en særlig anerkendelse for det innovative lyskoncept og udvikling af asiatiske belysningsdesign mod klare, funklende og farverige lystemaer. Tårnet giver byen en fornyet følelse af identitet og plads i verden.
  Zhengzhou, Kina

  Wuppertal, Tyskland

  Særlig anerkendelse: Nordbahntrasse


  Den tidligere jernbane ved navn Nordbahntrasse og Rheinische Eisenbahnstrecke, som lå færdig i 1879, er i dag en cykel-, skateboard- og vandresti på 22 km igennem byen Wuppertal, Tyskland. Stien går igennem seks tunneler, over fire viadukter og over utallige broer og giver dermed hurtig adgang til midtbyen og et bedre friluftsliv for både indbyggere og turister. Wuppertal-projektet fik en særlig anerkendelse af juryen for dets regionale karakter og særlige hensyntagen til områdets dyreliv.
  Wuppertal, Tyskland

  Kontakt os

   

  Virksomheder med spørgsmål til vores professionelle belysningssystemer bedes bruge denne formular

   

  Brug vores detaljerede formular til uddybende spørgsmål