Du besøger nu Philips lightings hjemmeside. Der findes en lokaliseret version til dig.
Forslag

  Sikrere gader

  hele året rundt

  Holbæk,
  Danmark


  Se, hvordan Holbæk forbedrer livskvaliteten og sparer penge med moderne gadebelysning.
  Philips-udendørs-LED-belysning til gader i Holbæk, Danmark

  Vi kan dæmpe eller
  forøge lyset

     

  i hvert enkelt armatur, så trafiksikkerheden og borgernes tryghed altid er bedst mulig."

   

  - Ingeniør Erik Knudsen, Trafik og faciliteter, Holbæk Kommune

  Gade i Holbæk oplyst med Philips-belysning

  Kundens udfordring

   

  Da Holbæk Kommune skulle modernisere sin gadebelysning, var der et ønske om at reducere energiforbruget radikalt. Efter at have set på mange forskellige muligheder, indså man, at Philips Lighting kunne gøre så meget mere med de mange måder at spare penge på og forbedre livet for borgerne.

  Løsningen


  Holbæk ønskede en smart løsning, som kunne komme alle 69.000 indbyggere til gode, uanset om de boede i udkanten eller centrum af byen. Ingeniør Erik Knudsen forklarede: "I begyndelsen tænkte vi mest i energibesparelser, men forstod hurtigt, at overblik og styring er mindst lige så vigtigt. Både for den totale driftsøkonomi, trafiksikkerheden og borgernes tryghed."

   

  Holbæk Kommune påbegyndte i 2012 installationen af Philips’ webbaserede CityTouch lysstyringssystem samt en udskiftning af den gamle gade- og vejbelysning til Københavner-armaturer med LED, som skulle indgå i den nye, intelligente løsning.

   

  Philips CityTouch kommunikerer med hvert tilsluttet armatur via en radiosender- og modtager, så man når som helst kan aflæse armaturets status og foretage eventuelle ændringer. Systemets styring kræver kun internetadgang samt et password, og der kan nemt defineres brugerniveauer for medarbejderne. I det daglige er det kun kommunens ansatte, der kan aflæse data, foretage lysdæmpning osv. CityTouch er designet, så systemet kan anvende lyskilder, armaturer og kontrolenheder fra flere producenter og ikke kun produkter fra Philips.

   

  Ingeniør Erik Knudsen, Trafik og anlæg i Holbæk Kommune, fortæller: ”LED-lyskilder giver meget betydelige energibesparelser, men det er lysstyringen, der gør den største forskel. Styringen nedbringer elforbruget med 75 %, og da elforbruget udgør 2/3 af kommunens samlede belysningsudgifter, taler vi om meget store tal.”

  CityTouch

  CityTouch

  Pust nyt liv i byen med enkel, fleksibel og dynamisk bybelysning.

  læs mere

  Intelligent lysstyring
  i Holbæk Kommune

  Holdet

  Holbæk Kommune

  Bygherre

  Moe A/S

  Rådgivende ingeniører

  SEAS-NVE

  Udførende el-entreprenør

  Relaterede cases