Du besøger nu Philips lightings hjemmeside. Der findes en lokaliseret version til dig.
Forslag

  Øget vejsikkerhed –

  mindre energiregninger

  Boligområde,
  Enköping, Sverige

     

  Se, hvordan energieffektive armaturer gør gaderne i Enköping, Sverige til et mere sikkert sted at være.
  En gade i et boligområde i Enköping, Sverige med Philips-bybelysning.

  LED-armaturer har en
  meget lang levetid,

  og det gør det nødvendigt at samarbejde med et pålideligt selskab, der forbliver aktivt på markedet. Det samme gælder kommunerne, som forpligter sig over for skatteyderne. I denne sammenhæng er Philips en attraktiv samarbejdspartner, som yder fremragende kundesupport."

   

  – Kjell-Ove Karlsson, projektkoordinator hos Vattenfall Service AB, Lighting

  Kundens udfordring


  Enköping Kommune sætter pris på sine beboere. Kommunalforvaltningen ønskede at øge sikkerheden for beboere og bilister efter mørkets frembrud og var derfor på udkig efter en pålidelig gadebelysning af høj kvalitet. Samtidig var der et ønske om at reducere energiomkostningerne ved bybelysningen. Så de kontaktede Philips og bad om en løsning.
  Nærbillede af lygtepæl i Enköping, Sverige.

  Løsningen


  Enköping Kommune var vant til lysrenoveringer. Kommunalforvaltningen havde tidligere udskiftet en række kviksølvlyskilder med metalhalogen- og højtryksnatriumlyskilder. Myndighederne var efterfølgende blevet gjort opmærksomme på udviklingen inden for lysteknologier og bad derfor Philips om at udskifte de resterende 3.000 kviksølvlyskilder med LED'er.

   

  ClearWay-gadebelysning var lige præcis, hvad Enköping havde brug for. Det klare lys gør det nemt for beboerne at gå og køre efter mørkets frembrud uden at bekymre sig om, hvad skyggerne skjuler. Derudover er de nye lyskilder både økonomisk og miljømæssigt bedre. De gamle armaturer krævede op til 70 watt, mens de nye LED'er kun kræver 27 watt, eller 20 watt i dæmpet tilstand.

   

  Desuden er der mulighed for yderligere besparelser vha. den avancerede Dynadimmer-lysstyring. Ved nitiden om aftenen dæmper systemet lyset til 70 %, og ved midnat til 50 %. Klokken 4 om morgenen øges lysstyrken igen til 70 %, og fra klokken 6 er de på 100 %. I alt står Dynadimmer F2-lysstyringen for en energibesparelse på 32 % i Enköping Kommune.

   

  De nye armaturer skaber en indbydende atmosfære på gaderne i Enköping, og det samlede årlige energiforbrug er reduceret med 348.000 timer.

  Behagelig belysning
  hele natten lang

  Holdet

  Enköping Kommune

  Kunde

  Vattenfall Services Nordic AB

  Installatør

  Relaterede cases