Du besøger nu Philips lightings hjemmeside. Der findes en lokaliseret version til dig.
Forslag

  Smuk stemningsbelysning

  og atmosfære i særklasse i Friends Arena

  Friends Arena,
  Solna, Sverige


  Se, hvordan moderne stadionbelysning hjælper Friends Arena med at give sportsfans en fantastisk oplevelse på lang afstand.
  Den imponerende farveskiftende facade på Friends Arena i Sverige er belyst af Philips

  Den arkitektoniske
  belysning

  skulle være rolig med diskrete farveskift. Den skulle have en vis jævnhed for at give indtrykket af, at facaden er malet i forskellige farver. Det er virkelig lykkedes.”

   

  – Helena Åkerberg, lysarkitekt. Lighthouse AB

  Farveskiftende facade på Friends Arena, Sverige
  Imponerende farveskiftende facade på Friends Arena i Sverige er belyst af Philips.

  Kundens udfordring

   

  Sveriges nye store stadion havde brug for et kæmpemæssigt belysningssystem. Den oprindelige plan for udendørsbelysningen af det 65.000-personers stadion var dog for dyr og ville være umulig at vedligeholde.

  Friends Arena stadion flot oplyst med Philips-belysning til sportspladser

  Løsningen


  Friends Arenas nyopførte moderne arkitektur havde brug for en frisk og spændende belysning. Belysningsdesignerne Lighthouse AB designede en mere praktisk løsning med Philips-teknologi. Idéen bag konceptet var at bygge en levende facade, der kunne tilpasses enhver begivenhed. For at opnå dette var designerne på udkig efter en RGB-stadionbelysning, der var stærk nok til at oplyse den 24 meter høje facade både nedefra og ovenfra.

   

  Philips iColorGraze var det rette valg til at levere en imponerende atmosfære. På trods af det lave strømforbrug er systemet i stand til at belyse på lang afstand og skabe en mur af kraftige farver. Armaturerne blev installeret i 3 meters intervaller for at få et afbalanceret udseende, og placeringen gør samtidig vedligeholdelsesarbejde nemt. I samarbejde med arkitekten blev en gipstype med den rigtige nuance og overflade valgt for at forstærke og reflektere lyset på en pæn måde.

   

  Indenfor oplyser en række 316 ArenaVision-armaturer banen og giver både fans og spillere et krystalklart udsyn. Projektørerne belyser fint banen og bruger kun en begrænset mængde energi. Derudover peger hvert armatur på et specifikt sted for at holde lysniveauet under 3.500 lux af hensyn til tv-udsendelser, hvilket opfylder FIFAs krav. Alle målene er nået, og projektet må siges at være et markant resultat for Friends Arena.


  LED-facadebelysningen kan skifte farve på et splitsekund og dermed afspejle sportsholdenes farver eller tilpasses sæsonbestemte begivenheder. Uanset farvevalget er de imponerende vægge af lys en attraktion i sig selv – også på lang afstand.

  Stolte
  fans 

  Holdet

  Peab AB

  Byggefirma/kunde

  Helena Åkerberg, Lighthouse AB

  Arkitektonisk belysning

  Relaterede cases