Du besøger nu Philips lightings hjemmeside. Der findes en lokaliseret version til dig.
Forslag

  Slut med

  at glemme,

  hvor man parkerede bilen

  P-Hämppi i
  Tampere, Finland


  Læs, hvordan indirekte belysning letter parkeringen for bilisterne i P-Hämppi.
  Det forskelligfarvede lys i parkeringshuset P-Hämppi gør det nemmere for bilisterne at huske, hvor de parkerede deres biler.

  Der er kommet
  et stort tak

  fra brugerne, som har beundret parkeringshuset – en ny seværdighed i Tampere, Finland."

   

  - Pasi Nevalainen, ejendomsansvarlig, Finnpark Oy

  I parkeringshuset P-Hämppi har Philips installeret indirekte parkeringsbelysning.
  Den nye Philips Lighting-belysning skaber en unik atmosfære i parkeringshuset P-Hämppi.

  Kundens udfordring

   

  Ejerne af P-Hämppi ønskede at skabe et parkeringshus, der gjorde en forskel. De havde brug for belysning, der ville gøre parkeringshuset til et behageligt, rummeligt og enkelt sted. Belysningen skulle også være kraftig nok til at oplyse bilernes nummerplader, der registreres og lagres af et kamera.

  Philips ColorGraze PowerCore- og eW Graze PowerCore-armaturerne lyser godt op på begge etager i P-Hämppi.

  Løsningen


  P-huset måler 650 meter i længden og har to etager, så der var udfordringer nok i forbindelse med den dekorative og funktionelle belysning. Ejerne var desuden interesseret i at anvende miljøvenlig LED-belysning. Derfor installerede Philips ColorGraze PowerCore- og eW Graze Powercore-armaturer i bygningen, hvilket giver en flot indirekte belysning.

   

  "Vi ville skabe en oplevelse med indirekte belysning og en kæmpestor hvælvet sal," fortæller Timo Meuronen fra Aihio-arkkitehdit, projektets arkitekt. "På et andet plan hjælper de forskellige farvede belysninger bilisterne med at finde tilbage til deres parkerede biler."

   

  Den nye belysning skaber en unik atmosfære, som er en ren fornøjelse at opleve, og som gør det nemt for bilister at huske, hvor de parkerede. Derudover opfylder belysningen en række funktionelle krav, idet vores kamerasystem kan registrere bilernes nummerplader. Sidst, men ikke mindst overvåger den webbaserede Light System Manager bevægelse i parkeringshuset og tænder for lyset, når der er mennesker til stede.

   

  P-Hämppi er Europas første parkeringshus i flere etager, som kun er oplyst af LED-lyskilder. Overgangen til energieffektivt parkeringslys har medført markante besparelser.

  Bilister hjælpes
  med lys

  Holdet

  Finnpark Oy

  Kunde

  Website

  Aihio-arkkitehdit

  Belysningsdesign

  Website

  Relaterede cases