Du besøger nu Philips lightings hjemmeside. Der findes en lokaliseret version til dig.
Forslag

  Øjeblikkelig belysning
  i nødstilfælde

  Holbæk Sygehus

   

  Se, hvordan man på Holbæk Sygehus forbedrede patientplejen med god lyskvalitet.

   Venterummet på Holbæk Sygehus er oplyst af indbyggede Philips-lyskilder.

  Lyskvaliteten er blevet
  markant bedre,

  og med LED er der fuld lysstyrke med det samme, man tænder. Det kan have stor betydning, ikke mindst på et sygehus, hvor tingene ofte skal gå ekstremt hurtigt."

   

  – Henrik Jørgensen, elektriker, Holbæk Sygehus

  På Holbæk Sygehus er der anvendt indbygget belysning, leveret af Philips Lighting.

  Kundens udfordring

   

  Som et sygehus med en akutafdeling skal Holbæk Sygehus være klar til at behandle patienter på et splitsekund. Det er ét af fire sygehuse i region Sjælland, og der modtages patienter og reddes liv døgnet rundt. Ville det være muligt at forbedre plejestandarden, samtidig med at man sparede energi?

  Løsningen

   

  På et sygehus kan afbrydelser i behandlingen af en patient betyde liv eller død. Derfor gav det perfekt mening at anvende LED-belysning på sygehuset pga. den høje driftssikkerhed. Philips installerede 25 CoreView-LED-armaturer i hospitalets sterilafdeling, hvilket øgede synligheden markant. "Belysningen er langt bedre, end den var," fortæller sterilassistent Helle Andersen. "Man kan se alting tydeligt. Jeg kan endda læse uden briller, og det er rigtig rart, at vi kan dæmpe lyset."

   

  Yderligere indbyggede lyskilder blev installeret i form af CoreView- og SmartForm-armaturer. Disse nyskabende armaturer giver klar synlighed for personalet og betydelige energibesparelser. På operationsstuen sørger den intelligente lysstyring for at dæmpe og senere slukke lyset, når der ikke længere registreres bevægelse i rummet. Dette sparer yderligere energi.

   

  På anæstesi- og operationsafdelingerne blev der installeret T5-rør, som bader omgivelserne i et klart, hvidt lys, der øger personalets koncentration. Derudover har den nye belysning på sygehuset reduceret energiregningen, og med de nye T5-rør, der har en levetid på 24.000 timer, og LED-pærer med en levetid på op til 50.000 timer, er behovet for vedligeholdelse sænket markant.

   

  "Den nye belysning på anæstesi- og operationsafdelingerne er langt mere effektiv end den tidligere. Og personalet er rigtig glade for det nye lys, da det er patientvenligt og ikke blænder."


  – Søren S. Stage-Madsen, Højager Belysning

  • PowerBalance gen2
   PowerBalance gen2
   Når det kommer til belysning af et kontorlandskab med LED-armaturer, er mange normalt villige til at investere i bæredygtighed såfremt investeringen kan betale sig. Systemet skal p...

  Perfekt lys
  uden afbrydelser

  Holdet

  Region Sjælland

  Kunde

  Højager Belysning A/S

  Projektkonsulent

  Relaterede cases