Du besøger nu Philips lightings hjemmeside. Der findes en lokaliseret version til dig.
Forslag

  Den rigtige lysopskrift 
  giver lækre tomater

  Agro Care,
  Holland


  Se, hvordan Agro Care udvikler dyrkning af planter med LED-belysning til gartnerier.
  En medarbejder bærer tomatblade hos Agro Care, som anvender gartneribelysning fra Philips Lighting

  Kundens udfordring

   

  Agro Care er en prisbelønnet tomatdyrkningsvirksomhed. Deres stræben efter innovative førsteklassesprodukter afspejles i deres motto: "No limits, no nonsense". Agro Care havde et ønske om at forbedre sine dyrkningsmetoder.

  En medarbejder kontrollerer tomatdyrkningen hos Agro Care

  Produktionen var
  bedre end forventet.

  Og energiforbruget er reduceret. En optimal kombination for dyrkningen af tomater fremover."

   

  – Nic Van Roosmalen, driftschef hos Agro Care

  Find gartneriet

  Løsningen

   

  Nic Van Roosmalen, driftschef hos Agro Care i Rilland, var allerede klar over fordelene ved LED-kunstlys. Nye undersøgelser har vist, at én mikromol LED-kunstlys er 1,4 gange så effektivt som én mikromol SON-T-lys. Men Van Roosmalen og Philips mente, at en kombination af SON-T og LED ville være en mere effektiv løsning.

   

  Det nye system blev installeret med SON-T-armaturer ovenfra og LED-kunstbelysning til planternes nederste dele. "Testens endelige formål er at opnå en mere effektiv planteudnyttelse pr. mikromol lys, hvilket resulterer i en øget produktion. Det regner vi med, at LED'erne kan hjælpe med," forklarer Van Roosmalen.

   

  De første testrapporter ser positive ud. "Vi er ikke helt færdige med at teste, men vi kan allerede se, at resultatet er meget tilfredsstillende," siger Van Roosmalen. "Produktionen er fremragende – faktisk væsentlig bedre end forventet. Og energiforbruget er reduceret. En optimal kombination for dyrkningen af tomater fremover. Jeg er sikker på, at flere test vil resultere i en endnu bedre lysopskrift skræddersyet til lige netop vores behov."

   

  Den energieffektive LED-gartneribelysning reducerer Agro Cares driftsomkostninger.

  Relaterede cases