Flere brands fra

Prisvindende belysning
skaber tryghed

Tingbjerg,
København, Danmark

 

Se, hvordan Tingbjerg er blevet mere tryg og attraktiv takket være LED-belysning.

Beboelsesområde i Tingbjerg med LED-belysning

Vi ønskede at
skabe et

fuldstændig formmæssigt enkelt og stilrent armatur – det er lykkedes med CitySwan-konceptet."

 

-Arkitekt Bjarne Schläger

LED-belysning i Tingbjerg

Kundens udfordring

 

I Tingbjerg var der et ønske om at installere et lysarmatur, der kunne matche områdets enkle arkitektur og se ens ud både i dagslys og om aftenen – en vision, der ikke var mulig at indfri med nogle af de eksisterende armaturer på markedet.

Mange tryghedsskabende CitySwan-armaturer i Tingbjerg

Løsningen

 

Philips Lighting indgik et tæt samarbejde med de to arkitekter, Morten W. Borup og Bjarne Schläger, der ønskede at skabe det rette armatur til Tingbjerg-området. Ifølge landskabsarkitekt Morten W. Borup var resultatet af det samarbejde et unikt armatur: ”CitySwan adskiller sig fra de andre løsninger på markedet, fordi armaturet i høj grad fremtræder ens, dag som nat. Der er ingen kanter eller skygger, der træder frem, når armaturet er tændt om aftenen.”

I alt er over 600 armaturer monteret på både høje og lave master samt på vægarme. Hvor der tidligere var lange ubelyste strækninger i området, er der i dag maks. 15 meter mellem hvert armatur. Det har gjort området mere sikkert, og beboerne er langt mere trygge.

Bjarne Schläger fortæller: ”Mens CitySwan lygterne blev installeret i Tingbjerg, var der især mange kvinder, der kom hen og fortalte, hvor glade de var for det nye lys. Det har givet hele området et kæmpe identitetsløft, der giver en øget tilknytning til Tingbjerg, og beboerne føler sig simpelthen bedre tilpas.”

  • CitySwan LED
    CitySwan LED
    Det smukke CitySwan LED-armatur blev designet af de danske arkitekter Bjarne Schläger, belysning + arkitektur, og Morten Weeke Borup, GHB Landskabsarkitekter A/S. Den enkle form, e...

Relaterede cases