Flere brands fra

Mere og bedre lys
med minimalt el-forbrug

Østerbro,
København, Danmark

 

Se, hvordan man på Østerbro forbedrede lyskvaliteten med miljøvenlig LED-belysning.

LED-belysning på Østerbro

Når vi medregner
natdæmpningen,

sparer de nye LED-armaturer 65–70 % af det tidligere elforbrug."

 

-Thomas Maare, fagkoordinator for belysning

ParkView-armatur

Kundens udfordring

 

På Østerbro var der et ønske om at udskifte de traditionelle kviksølvsarmaturer med et mere energieffektivt alternativ, som både var mere miljøvenligt, besparende og med god lyskvalitet.

ParkView-armatur på Østerbro

Løsningen

 

Områdets veje var tidligere belyst af GV-parklygter med kviksølvlyskilder, men blev udskiftet med ParkView-armaturer med LED-lyskilder. Thomas Maare, fagkoordinator for belysning hos Center for Trafik i kommunens Teknik- og miljøforvaltning, fortæller: ”De gamle GV-lygter gav for lidt, for dyrt og for bleg-hvidt lys. Sammen med Center for Bydesign valgte vi at erstatte dem med ParkView-armaturer med LED-lyskilder. Armaturets design passer godt ind i både nye og gamle omgivelser, og med LED-lyskilder får vi et naturligt, hvidt lys med god farvegengivelse og opnår betydelige energibesparelser.”

”Besparelsen i elforbrug og dermed reduktionen af CO2-udslippet er en af de helt store fordele ved de nye ParkView-armaturer,” fortæller Thomas Maare.

”LED-lyskilderne giver en reduktion i strømforbruget på ca. 1/3 af kviksølvlampernes, og natdæmpningen giver en anden tredjedel. Så totalt sparer vi 65-70 % af det tidligere forbrug.”

  • ParkView LED
    ParkView LED
    Til belysning i bymiljøer efterspørger kunderne armaturer, som både er kendetegnet ved driftseffektivitet og et diskret, elegant design. ParkView LED's unikke konstruktion beståend...

Relaterede cases