Flere brands fra

Bedre synlighed

for færre penge

Palencia,

Spanien

 

Læs, hvordan en spansk by er blevet til et bedre sted at bo, samtidig med den har reduceret vedligeholdelsesomkostninger, energiforbrug og CO₂-udledning.

Oplyste gader om aftenen i byen Palencia, Spanien.

IntelligentCity er en innovativ

belysningsløsning, der kan optimere offentlig belysning i form af øget livskvalitet, energieffektivitet og reducerede vedligeholdelsesomkostninger."
Mand og barn spiller kort på en gade i Palencia med Philips-belysning.
Folk går rundt i Palencias gader om aftenen og nyder Philips-belysningen.

Kundens udfordring

 

Palencias netværk af forældede gadearmaturer var både dyrt i drift, ineffektivt og manglede ordentlig farvegengivelse – og udledte for meget CO₂. Men på trods af dette kunne byrådet ikke finde plads i budgettet til at opgradere 11.000 gadearmaturer.

Philips oplyste byen Palencia i Spanien

Løsningen

 

Byrådet i Palencia, Spanien søgte en fornyelse af deres bybelysning via energiselskabet Clece. Selskabet finansierede udbetalingen til opgraderingen, hvorefter Palencia skulle tilbagebetale investeringen ud af besparelserne fra det nye lyssystem.

 

I den første fase af fornyelsen blev 3.139 armaturer installeret. Derefter blev de energieffektive Luma-LED'er installeret langs byens hovedveje og stræder, mens der blev installeret Selenium-LED'er i boligområderne og Villa-LED'er i den gamle bydel. Armaturerne blev forbundet via Starsense RF-kontrolnoder og CityTouch-software, hvilket gjorde det muligt at fjernstyre belysningen af individuelle områder.

 

Forskellen er ligesom dag og nat. Det reducerede energiforbrug giver enorme økonomiske og miljømæssige fordele for byrådet, der nu nemt kan regulere lysniveauet i byens forskellige områder via CityTouch-softwaren. De nye armaturer giver en høj lyskvalitet og en fremragende farvegengivelse, hvilket får folk til at føle sig trygge og godt tilpas. Resultatet er en øget livskvalitet for såvel borgere som besøgende i Palencia.

  • Luma
    Luma
    Luma er et REVOLED™-vejbelysningsarmatur med et karakteristisk design, der giver en perfekt kølet og nem løsning til alle gader og veje. Lumenpakken, levetiden og energiprofilen ka...
  • Selenium LED
    Selenium LED
    Selenium LED er et omkostningseffektivt armatur til vejbelysning, som giver en energibesparelse på mere end 60 % sammenlignet med traditionelle løsninger. Den enkle, afrundede form...
CityTouch

CityTouch

Pust nyt liv i byen med enkel, fleksibel og dynamisk bybelysning.

Vis produkt

Opgradering

af byens

atmosfære

Holdet

Palencia Kommune

Kunde

Raquel López

Projektleder - Philips

Gabriel Rubí

Projektleder - Palencia byråd

Jaime Pontigo

Projektleder - Clece

Relaterede cases