Flere brands fra

Sikrere gader

hele året rundt

Holbæk,
Danmark


Se, hvordan Holbæk forbedrer livskvaliteten og sparer penge med moderne gadebelysning.
Philips-udendørs-LED-belysning til gader i Holbæk, Danmark

Vi kan dæmpe eller
forøge lyset

   

i hvert enkelt armatur, så trafiksikkerheden og borgernes tryghed altid er bedst mulig."

 

- Ingeniør Erik Knudsen, Trafik og faciliteter, Holbæk Kommune

Gade i Holbæk oplyst med Philips-belysning

Kundens udfordring

 

Da Holbæk Kommune skulle modernisere sin gadebelysning, var der et ønske om at reducere energiforbruget radikalt. Efter at have set på mange forskellige muligheder, indså man, at Philips Lighting kunne gøre så meget mere med de mange måder at spare penge på og forbedre livet for borgerne.

Løsningen


Holbæk ønskede en smart løsning, som kunne komme alle 69.000 indbyggere til gode, uanset om de boede i udkanten eller centrum af byen. Ingeniør Erik Knudsen forklarede: "I begyndelsen tænkte vi mest i energibesparelser, men forstod hurtigt, at overblik og styring er mindst lige så vigtigt. Både for den totale driftsøkonomi, trafiksikkerheden og borgernes tryghed."

 

Holbæk Kommune påbegyndte i 2012 installationen af Philips’ webbaserede CityTouch lysstyringssystem samt en udskiftning af den gamle gade- og vejbelysning til Københavner-armaturer med LED, som skulle indgå i den nye, intelligente løsning.

 

Philips CityTouch kommunikerer med hvert tilsluttet armatur via en radiosender- og modtager, så man når som helst kan aflæse armaturets status og foretage eventuelle ændringer. Systemets styring kræver kun internetadgang samt et password, og der kan nemt defineres brugerniveauer for medarbejderne. I det daglige er det kun kommunens ansatte, der kan aflæse data, foretage lysdæmpning osv. CityTouch er designet, så systemet kan anvende lyskilder, armaturer og kontrolenheder fra flere producenter og ikke kun produkter fra Philips.

 

Ingeniør Erik Knudsen, Trafik og anlæg i Holbæk Kommune, fortæller: ”LED-lyskilder giver meget betydelige energibesparelser, men det er lysstyringen, der gør den største forskel. Styringen nedbringer elforbruget med 75 %, og da elforbruget udgør 2/3 af kommunens samlede belysningsudgifter, taler vi om meget store tal.”

 • Copenhagen LED Big
  Copenhagen LED Big
  Copenhagen blev udviklet i samarbejde med Københavns byplanlægning for at forbedre det æstetiske i byens belysning. Armaturets tidløse design fås i to størrelser, for at sikre at m...
  • Unik opal baldakin gør det muligt at skabe en komfortabel stemning
  • Banebrydende LED-teknologi i kombination med den nyeste lysstyring
  • Fremtidssikret: LED-lyskilde og driver kan serviceres og opgraderes
CityTouch

CityTouch

Pust nyt liv i byen med enkel, fleksibel og dynamisk bybelysning.

læs mere

Intelligent lysstyring
i Holbæk Kommune

Holdet

Holbæk Kommune

Bygherre

Moe A/S

Rådgivende ingeniører

SEAS-NVE

Udførende el-entreprenør

Relaterede cases