Flere brands fra

Øget vejsikkerhed –

mindre energiregninger

Boligområde,
Enköping, Sverige

   

Se, hvordan energieffektive armaturer gør gaderne i Enköping, Sverige til et mere sikkert sted at være.
En gade i et boligområde i Enköping, Sverige med Philips-bybelysning.

LED-armaturer har en
meget lang levetid,

og det gør det nødvendigt at samarbejde med et pålideligt selskab, der forbliver aktivt på markedet. Det samme gælder kommunerne, som forpligter sig over for skatteyderne. I denne sammenhæng er Philips en attraktiv samarbejdspartner, som yder fremragende kundesupport."

 

– Kjell-Ove Karlsson, projektkoordinator hos Vattenfall Service AB, Lighting

Kundens udfordring


Enköping Kommune sætter pris på sine beboere. Kommunalforvaltningen ønskede at øge sikkerheden for beboere og bilister efter mørkets frembrud og var derfor på udkig efter en pålidelig gadebelysning af høj kvalitet. Samtidig var der et ønske om at reducere energiomkostningerne ved bybelysningen. Så de kontaktede Philips og bad om en løsning.
Nærbillede af lygtepæl i Enköping, Sverige.

Løsningen


Enköping Kommune var vant til lysrenoveringer. Kommunalforvaltningen havde tidligere udskiftet en række kviksølvlyskilder med metalhalogen- og højtryksnatriumlyskilder. Myndighederne var efterfølgende blevet gjort opmærksomme på udviklingen inden for lysteknologier og bad derfor Philips om at udskifte de resterende 3.000 kviksølvlyskilder med LED'er.

 

ClearWay-gadebelysning var lige præcis, hvad Enköping havde brug for. Det klare lys gør det nemt for beboerne at gå og køre efter mørkets frembrud uden at bekymre sig om, hvad skyggerne skjuler. Derudover er de nye lyskilder både økonomisk og miljømæssigt bedre. De gamle armaturer krævede op til 70 watt, mens de nye LED'er kun kræver 27 watt, eller 20 watt i dæmpet tilstand.

 

Desuden er der mulighed for yderligere besparelser vha. den avancerede Dynadimmer-lysstyring. Ved nitiden om aftenen dæmper systemet lyset til 70 %, og ved midnat til 50 %. Klokken 4 om morgenen øges lysstyrken igen til 70 %, og fra klokken 6 er de på 100 %. I alt står Dynadimmer F2-lysstyringen for en energibesparelse på 32 % i Enköping Kommune.

 

De nye armaturer skaber en indbydende atmosfære på gaderne i Enköping, og det samlede årlige energiforbrug er reduceret med 348.000 timer.

  • ClearWay
    ClearWay
    LED-teknologien er banebrydende inden for belysning på mange forskellige områder. Den lyskvalitet, som LED'er giver, har f.eks. gjort vores veje sikrere, samtidig med et LED'ers en...
  • Dynadimmer
    Dynadimmer
    Armaturbaseret controller til 1-10V elektronisk driverVelegnet til udendørs applikationer som f.eks. veje, gader bolig- og områdebelysning5-trins dæmpningsplan oprettes i brugerven...

Behagelig belysning
hele natten lang

Holdet

Enköping Kommune

Kunde

Vattenfall Services Nordic AB

Installatør

Relaterede cases