Flere brands fra

Energibesparende og trafiksikker
LED-løsning

Cykelsti i Nyborg på Fyn, Danmark


Se, hvordan man i Nyborg forbedrede trafiksikkerheden og opnåede energibesparelser.
Cykelsti med LED-belysning

De øvrige besparelser
som længere

 

levetid og mindre arbejde kommer som en ekstra bonus."

 

Driftsleder Søren Oest-Jacobsen

Mini Iridium på cykelsti
Mini Iridium på cykelsti

Kundens udfordring

 

I Nyborg var der et ønske om at forny belysningen på adskillige cykelstier for at øge trafiksikkerheden og samtidig begrænse energiforbruget og CO2-udslippet.

Installation af LED-armatur

Løsningen

 

Philips har udviklet og benyttet Mini Iridium LED, som er et lille og yderst miljøvenligt armatur.

 

Driftsleder Søren Oest-Jacobsen, Nyborg Forsyning & Service, fortæller: ”Vi forsøger at holde os godt orienteret og blev hurtigt opmærksomme på det nye armatur. Det har et fornuftigt elforbrug, og den præcise styring af lysspredningen var også noget, vi kiggede efter. Den enkle montering trak ligeledes op. Vores folk, som står for projektet, har skiftet omkring 10 armaturer om dagen, og de kommer bedre og bedre ind i tingene, så der sparer vi pænt med tid. Holder levetiden på ca. 50.000 lystimer, bliver der rundt regnet 12 år imellem, vi skal røre ved det enkelte armatur, hvis der ikke sker noget uforudset. Tidligere var levetiden ca. 16.000 timer, og den forskel bliver også til en del kroner.”

 

Udskiftningen af lyskilderne vil resultere i en besparelse på 2/3 af elforbruget, en CO2-besparelse på knap 10 tons om året og en god og ensartet hvid belysning.

  • Iridium LED Mini
    Iridium LED Mini
    Iridium er en serie af vejbelysningsarmaturer, der er udviklet til tre hovedområder: boligkvarterer, mindre veje, større veje og motorveje. Det modulopbyggede koncept gør det mulig...

Relaterede cases