Moderne lysstyring i

historiske omgivelser

 

Prinsens galleri,
Stockholm, Sverige


Se, hvordan dæmpbare LED'er har givet luksuriøst lys på Stockholms rådhus, Stadshuset.
Prinsens galleri i Stockholm oplyses af energibesparende LED-"stearinlys" af Philips Lighting.

Dette er et
unikt projekt,

da det er første gang, den nye LED-teknologi er installeret i kulturelle omgivelser."

 

– Madeleine Sjöstedt, ejendoms- og kulturborgmester i Stockholm

 En lysekrone med Novallure-LED'er, der giver en varm lysstemning i Prinsens galleri i Stockholm.

Kundens udfordring

 

Stockholms rådhus er en svensk nationalskat. Prinsens galleri, der anvendes til receptioner, blev oplyst af lysekroner og væglamper fra 1920'erne. Armaturerne i Prinsens galleri spiller en vigtig rolle i stedets traditionsrige omgivelser. De originale armaturer er designet til at demonstrere 1920’ernes sidste skrig inden for belysning. Men i 2009 forbød EU glødepæren, så Stadshuset skulle finde en energieffektiv erstatning, der lignede lysekronens glødepærer og gav samme visuelle effekt.

Dekorativ vægbelysning i Prinsens galleri med Philips Lightings Novallure-LED-"stearinlys".

Løsningen

Novallure-LED'erne var den oplagte løsning. Disse dæmpbare LED'er er designet til at skabe den samme varme stemningsbelysning som de traditionelle lysekronepærer. De passer perfekt i de samme armaturer og sender lyset opad imod prismerne i lysekronen.

 

Hele 126 Novallure-LED'er blevet monteret i glaslysekronerne og -vægarmaturerne. Lyskilderne bibeholder ikke kun det traditionelle luksuriøse feel i Prinsens galleri, men også energieffektive og kræver kun minimal vedligeholdelse. Siden LED'erne blev installeret i Prinsens galleri, er energiforbruget faldet med 20.000 kWh om året – en energibesparelse på 92,5 %.

 

LED'erne i lysekronen har 20 gange længere levetid end de gamle glødepærer. Det betyder, at LED'erne kun skal skiftes hvert fjerde eller femte år.

Relaterede cases

You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website