Flere brands fra

Fornyelse af
historisk haveanlæg

Søndermarken,
Frederiksberg, Danmark

 

Se, hvordan Søndermarken er blevet mere tryg og samtidig interessant for motionister.

Motionssti på Frederiksberg med LED-belysning

De mange
motionister

har fået en ny, sjov motivationsfaktor."

 

-Niels Mellergaaard, Slotshavechef, Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme

CitySwan i Søndermarken
CitySwan-armatur

Kundens udfordring

 

På Frederiksberg var der et ønske om at få motionisterne til at interessere sig for Søndermarkens kulturelle elementer og give andre besøgende lyst til at motionere.

Motionssti med LED-belysning

Løsningen

 

Motionsstien er belyst af armaturet CitySwan og specialdesignede CitySwan-pullerter, som begge er med LED-lyskilder. En af CitySwans designere, arkitekt MAA Bjarne Schläger, fortæller: ”Der var ønske om, at pullertens lys nedad blev suppleret med bagudrettet lys, og samtidig opstod idéen om at give motionsløberne et individuelt, farvet harelys, der bevæger sig rundt langs stien i en ønsket hastighed.”

I de mørke timer giver det hvide LED-lys en naturlig og præcis oplevelse af omgivelserne og reducerer samtidig el-forbruget og CO2-udledningen betydeligt. LED-lyskilderne er desuden sensorstyrede og dæmper lyset med 10 %, når der ikke er aktivitet. Endelig er brændetiden ca. 50.000 timer mod normalt ca. 10.000, hvilket betyder lavere udgifter til udskiftninger og vedligeholdelsesarbejder.

Motionsstiens intelligente lys gør det ekstra sjovt at løbe eller gå og har allerede tiltrukket mange nye motionister.

  • CitySwan pullert
    CitySwan pullert
    Being part of the CitySwan family designed by Danish architects Bjarne Schläger and Morten Weeke Borup, the CitySwan Bollard has a stylish, discreet, graceful appearance. The lumin...
  • CitySwan LED
    CitySwan LED
    Det smukke CitySwan LED-armatur blev designet af de danske arkitekter Bjarne Schläger, belysning + arkitektur, og Morten Weeke Borup, GHB Landskabsarkitekter A/S. Den enkle form, e...

Relaterede cases