Behageligere arbejdsmiljø med
LED-belysning

Grundfos

Bjerringbro, Danmark


Se, hvordan Grundfos opnåede energibesparelser og et behageligere arbejdsmiljø.
LED-belysning på fødestue

Medarbejderne er tilfredse
med LED-lyset,

og samtidig nedsætter det energiforbruget.”

 

-Konceptingeniør Michael Røddik, Grundfos’ teknologicenter

LED-belysning hos Grundfos

Kundens udfordring

 

Som en del af Grundfos’ bæredygtige strategi ønskede de energibesparelser og lavere CO2-udslip. Medarbejderne var desuden utilfredse med de gamle lysrørsarmaturer og metalhalogenlamper, der gav for dårligt lys, hvilket gjorde det mere anstrengende at arbejde.

Indendørs LED-belysning hos Grundfos

Løsningen

 

Løsningen bestod i at benytte LED-belysning med GentleSpace- og PowerBalance LED-armaturer. I montagehallen blev der sat GentleSpace LED-armaturer op, som er udviklet specielt til lokaler med stor loftshøjde. Armaturet tænder øjeblikkeligt, er forsynet med termisk hærdet, hvid glasafskærmning og fås med forskellige specialoptikker.

 

I Teknologicentret er det forsynet med bevægelsesdetektorer og dagslysdæmpning, ligesom det kan indstilles i forhold til den øvrige belysning, f.eks. ovenlysvinduer. I kontorlandskabet opfylder PowerBalance LED alle normer for kontorbelysning og sikrer et behageligt arbejdsmiljø. Her har armaturet ActiLume-lysstyring med bevægelses- og dagslyssensorer, og man har valgt ’stand alone’-armaturer, som kan justeres efter brugerens behov.

 

Disse armaturer har resulteret i store energibesparelser og givet medarbejderne et behageligere arbejdsmiljø. ”Pludselig blev det meget nemmere at læse arbejdspapirerne,” fortæller Brian Vinter, der arbejder ved en slibemaskine.

  • PowerBalance gen2
    PowerBalance gen2
    Når det kommer til belysning af et kontorlandskab med LED-armaturer, er mange normalt villige til at investere i bæredygtighed såfremt investeringen kan betale sig. Systemet skal p...
  • GentleSpace gen2
    GentleSpace gen2
    Med lanceringen af GentleSpace LED i 2011 opnåede Philips et gennembrud inden for belysning i lokaler med stor loftshøjde i form af et armatur, som ikke bare er meget strømbesparen...

Relaterede cases

You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website