Flere brands fra

Behageligere arbejdsmiljø med
LED-belysning

Grundfos

Bjerringbro, Danmark


Se, hvordan Grundfos opnåede energibesparelser og et behageligere arbejdsmiljø.
LED-belysning på fødestue

Medarbejderne er tilfredse
med LED-lyset,

og samtidig nedsætter det energiforbruget.”

 

-Konceptingeniør Michael Røddik, Grundfos’ teknologicenter

LED-belysning hos Grundfos

Kundens udfordring

 

Som en del af Grundfos’ bæredygtige strategi ønskede de energibesparelser og lavere CO2-udslip. Medarbejderne var desuden utilfredse med de gamle lysrørsarmaturer og metalhalogenlamper, der gav for dårligt lys, hvilket gjorde det mere anstrengende at arbejde.

Indendørs LED-belysning hos Grundfos

Løsningen

 

Løsningen bestod i at benytte LED-belysning med GentleSpace- og PowerBalance LED-armaturer. I montagehallen blev der sat GentleSpace LED-armaturer op, som er udviklet specielt til lokaler med stor loftshøjde. Armaturet tænder øjeblikkeligt, er forsynet med termisk hærdet, hvid glasafskærmning og fås med forskellige specialoptikker.

 

I Teknologicentret er det forsynet med bevægelsesdetektorer og dagslysdæmpning, ligesom det kan indstilles i forhold til den øvrige belysning, f.eks. ovenlysvinduer. I kontorlandskabet opfylder PowerBalance LED alle normer for kontorbelysning og sikrer et behageligt arbejdsmiljø. Her har armaturet ActiLume-lysstyring med bevægelses- og dagslyssensorer, og man har valgt ’stand alone’-armaturer, som kan justeres efter brugerens behov.

 

Disse armaturer har resulteret i store energibesparelser og givet medarbejderne et behageligere arbejdsmiljø. ”Pludselig blev det meget nemmere at læse arbejdspapirerne,” fortæller Brian Vinter, der arbejder ved en slibemaskine.

  • PowerBalance gen2
    PowerBalance gen2
    Når det kommer til belysning af et kontorlandskab med LED-armaturer, er mange normalt villige til at investere i bæredygtighed såfremt investeringen kan betale sig. Systemet skal p...
  • GentleSpace gen2
    GentleSpace gen2
    Med lanceringen af GentleSpace LED i 2011 opnåede Philips et gennembrud inden for belysning i lokaler med stor loftshøjde i form af et armatur, som ikke bare er meget strømbesparen...

Relaterede cases